Izvor: MozzartSport.com, 26.Sep.2021, 19:36

Frajburg izbušio Augzburg na oproštaju od Švarcvalda

Sledi selidba na novi stadion...

Bljesak protiv Borusije iz Menhengladbaha u prošlom kolu, prva pobeda u sezoni, a onda povratak na staro. Uz novajlije Bohum i Grojter Firt, Augzburg je najmanje pokazao ove sezone i kako trenutno stvari stoje ne gine mu borba za opstanak. Na stadionu Švarcvald, u Frajburgu, 3:0 za domaćina. Uz mnogo emocija, čak i suza kod pojedinih navijača Brazilaca iz Brajzgaua, jer ovo je bio poslednji meč na starom stadionu. Prvi sledeći koji bude kod >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kuće Frajburg će odigrati u svom novom domu - na Evropa parku.

Upravo iz ovog razloga, zbog oproštaja od Švarcvalda, domaći igrači bili su silno motivisani. A kada se na takav motiv doda nesporan veći kvalitet od Augzburga dileme nije bilo nijednog momenta kako će ovaj susret biti završen.

Igrao se 6. minut kada je Rafael Gikijevič po prvi put morao da vadi loptu iz mreže. Pogodio je defanzivac Lukas Kibler. Uhvatili su domaći Bavarce u mašinu i bukvalno ih mleli u prvih pola sata, krunisavši sve to pride s još dva gola.

Prvo je Lukas Heler bio siguran pred golom posle pasa Maksa Egeštajna, da bi u 33. minutu povremeni italijanski reprezentativac Vinčenco Grifo pogodio sa penaltika.

Probao je Markus Vajncerl izmena da razmrda svoje momke. Već na pauzi ubacio je dvojicu novih igrača - ništa nije vredelo. Frajburg je nastavio da napada, želeo je još koji gol.

Augzburg je uz dosta sreće uspeo da spusti rampu u nastavku meča, međutim Vajncerlu ostaje pun džak briga. Pogotovo što ga iduće nedelje čeka put Dortmund.

Teški su dani pred bavarskim bundesligašem...

BUNDESLIGA - 6. KOLO

Petak

Grojter Firt - Bajern 1:3 (0:2)

/Iten 88 - Miler 10, Kimih 31, Grisbek 68ag/

Subota

Ajntraht - Keln 1:1 (1:1)

/Bore 45+6 - Škiri 14/

Hofenhajm - Volfsburg 3:1 (1:1)

/Kramarić 45+2, Baumgartner 74, Kaderabek 82 - Baku 25/

Bajer Leverkuzen - Majnc 1:0 (0:0)

/Virc 62/

RB Lajpcig - Herta 6:0 (3:0)

/Nkuku 16, 70, Poulsen 23, Mukijele 45+3, Forsberg 60 pen. Hajdara 77/

Union Berlin - Bilefeld 0:0

Borusija Menhengladbah – Borusija Dortmund 1:0 (1:0)

/Zakarija 37/

Nedelja

Bohum - Štutgart 0:0

Frajburg - Augzburg 3:0 (3:0)

/Kibler 6, Heler 25, Grifo 33pen/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.