Izvor: MozzartSport.com, 24.Feb.2021, 15:09

Fradi se sveti Fehervaru na putu ka trofeju Kupa

Upravo je MOL pre dve godine eliminisao Ferencvaroš u četvrtfinalu, što je najveći domet ekipe Sergeja Rebrova u najmasnovnijem takmičenju Mađarske u poslednje tri sezone

Nije mu previše pridavao značaj ili pak jednostavno nije mogao, bilo kako bilo, trofej Kupa tri uzastopne sezone zaobilazio je vitrine kluba sa ubedljivo najviše osvojenih titula prvaka najmasovnijeg takmičenja mađarskog fudbala. Bez obaveza u Evropi, sa velikom bodovnom zalihom u prvenstvu, u Ferencvarošu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su rešili da prekinu trogodišnji post i pokušaju da ove sezone stignu do duple krune.

Na tom putu će pokušati da mu se ispreči MOL Fehervar, koji u derbiju osmine finala gostuje na Grupama Areni (17.30). Za popularni Vidi, uspeh u Kupu jedini je način da se zamaskiraju slabi rezultati u prvenstvu. Doduše, Fehervar jeste treći, ali sa 20 bodova zaostatka za današnjim protivnikom, dok mu s druge strane za vratom dišu čak četiri tima, pa ni izlazak u Konferencijsku ligu nije siguran timu iz Sekešfehervara.

16.00: (1,35) Debrecin (4,50) Šiofok (8,50)

Pride je vezao šest mečeva bez trijumfa u šampionatu (pet poraza i remi), zbog čega današnji duel dočekuje uzdrmanog samopouzdanja. A Ferencvaroš? Nezaustavljivo grabi ka odbrani titule. Jedini poraz u domaćem prvenstvu ekipa Sergeja Rebrova je upisala sredinom januara, u prvom meču prolećnog dela sezone. Od tada četiri trijumfa, svaki bez primljenog gola, i tri remija.

Kako je titula praktično osigurana, Fradi želi da popravi utisak u Kupu, gde, kao što rekosmo nije blistao poslednjih godina. Pre tri sezone ispao je u drugom kolu, 2017/18 ispao ih eliminisao ga je upravo MOL u četvrtfinalu, što je ujedno i najbolji plasman Ferencvaroša u prethodne tri godine, da bi prošle sezone bio poražen od Bekeščaba u šesnaestini finala.

17.30: (1,77) Ferencvaroš (3,50) Fehervar (4,40)

Sada ima priliku da ubije dve muve jednim udarcem: da se osveti Vidiju za pomenuti poraz i istovremeno izjednači uspeh iz prošle tri godine.

"U prethodne dve godine smo prerano ispadali iz Kupa, zbog čega imamo šta da popravimo. Igrači su svesni očekivanja, tačno razumeju zašto je ovaj meč protiv Fehervara važan za tim i klub. Želimo da nadmašimo uspehe iz prethodnih godina", rekao je Rebrov na konferenciji uoči meča sa Fehervarom, koji je Ferencvaroš dobio na četiri od poslednjih šest međusobnih susreta.

KUP MAĐARSKE - OSMINA FINALA

Sreda

Pakš - Budafoki (u toku)

Talija - MTK Budimpešta (u toku)

14.00: (2,65) Zalaegerseg (3,05) Honved (2,65)

16.00: (1,35) Debrecin (4,50) Šiofok (8,50)

16.00: (1,83) Puškaš (3,45) Ujpešt (4,10)

17.00: (3,30) Haladaš (3,30) Kišvarda (2,10)

17.30: (1,77) Ferencvaroš (3,50) Fehervar (4,40)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.