Foto finiš i trijumf Arbolina

Izvor: B92, 02.Jun.2019, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Foto finiš i trijumf Arbolina

Moto "trojke" su ponovo priredile veliki spektakl pa smo videli trijumf Tonija Arbolina u neizvesnoj završnici u Muđelu na trci za Veliku nagradu Italije.

U Muđelu gotovo svake godine gledamo spektakl, tako da ni ove nismo "prošli" drugačije niti smo za nešto uskraćeni.

Još u kvalifikacijama je najniža MotoGP kategorija pokazala da nas čeka spektakl pošto je Toni Arbolino postavio najbolje vreme ikada na ovoj pisti, a ako gledamo površno videćemo trijumf >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Arbolina sa pol pozicije.

Međutim, u trci je sve bilo potpuno drugačije. Tokom svih 20 krugova smo videli dramu i nismo znali ko će na kraju biti pobednik. Čak sedam vozača se borilo za pobedu i videli smo pravi ringišpil.

Lorenco Dala Porta je pokazao sjajnu vožnju, vodio tokom većeg dela trke i delovalo je da će moći da donese trijumf Leopard Rejsingu. Pet krugova do kraja van staze su završili Andrea Minjo i Romano Fenati, a zatim i Kaito Toba i Ajumi Sasaki, dok je na čelu tekla velika borba.

Iz poslednje krivine izašli su Dala Porta, Masija, Arbolino, Antoneli i Fođa, a za 28 hiljaditinki je trijumf odneo momak u roze uniformi i vlasnik pol pozicije – Toni Arbolino.

Lider u šampionatu je i dalje Aron Kane, uprkos osmoj poziciji na trci za Veliku nagradu Italije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.