Izvor: MozzartSport.com, 16.Sep.2021, 05:56

Fortaleza pregazila Sao Paulo i ispisala istoriju - Krespu ostale muke i borba za opstanak (VIDEO)

Kup Brazila: Sastav iz Seare dominantnim trijumfom nad Trikolorima sa Morumbija po prvi put i istoriji kluba došao do polufinala

Kompletirana je četvrtfinalna runda Kupa Brazila. Za iznenađenje večeri postarala se Fortaleza. Oborila je na pleća Sao Paulo i prvi put u 102 godine dugoj istoriji došla na dva koraka od trofeja u ovom takmičenju. Surovo je kažnjavala greške golmana brazilskog velikana Tijaga Volpija i indisponiranu igru čete Ernana Krespa, te >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je zasluženo stigla do polufinala (3:1). Rival će joj u narednoj rundi biti lider Serije A - Atletiko Mineiro. Drugi polufinalni par čine Flamengo i Atletiko Paranaense.

Veliki podvig napravili su fudbaleri Fortaleze. Plasmanom u četvrtfinale ponovili su uspeh iz 2001. godine. Sada su otišli korak dalje i ispisali istoriju. Uspeh ekipe Huana Pabla Vojvode dodatno dobija na težini kada se u ozbir uzme da je sastav iz Seare jedini koji je do polufinala stigao iz prve runde kupa. Obezbeđena je i nagrada od skupa 2.750.000 evra, što za brazilske klubove nikako nije mala stvar.

Šta reći za Sao Paulo. Nisko je pao velikan. Malo šta polazi za rukom Krespu i njegovim pulenima ove sezone. Pored toga što su ostali bez nade da prekinu kletvu i po prvi put od nastanka kluba podignu trofej kupa, ostaje im da se do kraja sezone bore za opstanak u Brazileirau. Trenutno su prvi iznad crte, sa samo bodom više od Amerike Mineiro. Večerašnji nastup samo je još više ugrozio status u eliti. Eliminacija iz elitnog ranga predstavljala bi katastrofu za klub sa Morumbija, ali s obzirom na to kako Sao Paulo u poslednje vreme izgleda na terenu, ne piše mu se dobro. Argentinski stručnjak stoji na staklenim nogama.

U noći između srede i četvrtka ekipa proslavljenog argentinskog fudbalera delovala je potpuno beživotno. Bez ideje na protivničkoj polovini i sa hrpom rupa u odbrani koje će teško zakrpiti. Najveća je večeras stajala na golu. Čuvar mreže Tijago Volpi u dva navrata je poklonio golove protivničkim igračima lošim odlukama i procenama i direktno uticao na rezultata. Posle remija u prvom duelu, na Kastelao je Sao Paulo pretrpeo težak udarac.

Igrao se 21. minut kada je domaćin stigao do prednosti. Pokušao je Volpi istrčavanjem da skrati ugao Rolandu i oteža mu posao, ali udarac napadača Fortaleze ga je probušio. Istina, bio je snažan, ali nedovoljno da bi golman Sao Paula mogao da pronađe ikakav alibi.

Do odmora nije bilo promene rezultata, da bi u nastavku VAR najpre poništio gol domaćoj ekipi, ali u 82. minutu gosti nisu mogli da pronađu spas u video tehnologiji. Centaršut Dejvida sa desne strane, loša procena odbrane i golmana Trikolora sa Morumbija i rutinska egzekucija Enrikeza - 2:0.

Gotov je bio gost, ali domaći igrači nisu posustajali. Pukla je kontra u drugom minutu nadoknade, Dejvid se poigrao sa defanzivcima rivala i potom matirao ovoga puta nemoćnog Volpija. Zatresao je mrežu Fortaleze Sara u poslednjim sekundama, ali njegov pogodak nije nikakva uteha za velikana brazilskog fudbala. To se videlo i po reakciji. Samo je otišao ka svojoj polovini, hladnog pogleda. Igrači su ga pognutih glava ispratili.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.