Formula 1, sedmi test: Dominacija mladih nada

Izvor: B92, 28.Feb.2019, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formula 1, sedmi test: Dominacija mladih nada

U toku je sedmi dan finalnog testiranja Formule 1 u Barseloni, a najbrža vremena postavili su vozači sa najmanje F1 iskustva.

Tokom četvrtka se u Barseloni vozio sedmi dan predsezonskog testiranja, a najbrži je bio vozač Ferarija, poreklom iz Monaka, Šarl Lekler. On je vozio 76 krugova i najbrži krug je bio 1:16:231, što je za više od pola sekunde bilo brže od narednog najboljeg vremena.

Pozicije dva i tri su "rezervisane" za momke koji su prošlu sezonu proveli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Formuli 2, Albona i Norisa. Albon je bio brži za oko dve stotinke od kolege Norisa iz Meklarena, dok se iza njih našao Pjer Gasli. Što se tiče Norisa, on je pokazao da može da bude izuzetno brz i ukoliko Meklaren bude bio "poslušan" možemo videti vrlo dobru sezonu britanskog vozača.

Gasli je vozio 62 kruga u Barseloni, ali je u vrlo brzoj krivini broj 9 izleteo sa staze i zakucao se u zaštitnu ogradu. Hondina pogonska jedinica je u Red Bulu morala biti zamenjena nakon ovog incidenta, što je malo verovatno da se dogodi danas.

Na Gaslijevom bolidu je pogonska jedinica već jednom menjana tokom test perioda, tako da ovo baš i nisu dobre vesti po njih.

RoKit Vilijams Rejsing tim, iskoristio je crvenu zastavu da još malo porade na svom bolidu i tako ga što bolje pripreme za Džordža Rasela, inače aktuelnog šampiona Formule 2.

Šef tehničke službe, Pedi Lou, nije baš bio zadovoljan što je njegova ekipa propustila skoro tri dana prvih testova, ali čim je bolid stigao u Barselonu fokus je bio na postavljanju što boljih vremena na stazi i optimizaciji bolida kako bi što bolje "legao" Raselu i Kubici.

Najbrži vozač današnjeg testiranja, morao je da zaustavi bolid između krivina 7 i 8 tako da ponovo imamo crvenu zastavu, a u Mercedesovom boksu videli smo vrlo interesantnu situaciju, kada je "novi član tima" Rosko, testirao pneumatike

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.