Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021, 23:21

Flamengo slavi Bruna Enrikea, het-trik za sedam minuta, poniženi Krespovi Trikolori (VIDEO)

Brazilska Serija A: Šampion slavio sa 5:1 u velikom derbiju protiv Sao Paula. Prvi poraz Bragantina, Hulkova druga mladost

Šampion u strašnoj seriji. Posle četiri poraza u prvenstvu i otkaza za trenera Rožerija Senija, dolazak na klupu nekadašnjeg asa ovog kluba Renata Gauča Portalupija i povratak reprezentativaca sa Kopa Amerike pokrenuo je poljuljanog giganta iz Rija. Flamengo gazi, ostvario je i petu uzastopnu pobedu, a treću u Seriji A. Pao je Sao Paulo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u velikom derbiju Brazileiraa sa čak 5:1.

Meč je igran na Korintijans areni u Sao Paulu jer Flamengo ne može da igra na svojoj Marakani. To nie sprečilo crveno-crne da pregaze velikog rivala i da prodube krizu čete Ernana Krespa koja je u donjem delu tabele.

Utorak, 01.00: (3,35) Kujaba (2,80) Korintijans (2,50

Junak meča bio je sjajni krilni napadač Bruno Enrike koji je postigao het-trik za samo sedam minut, preokrenuo rezultat i doneo nova tri boda dvostrukom uzastopnom šampionu Brazila. Poveli su Trikolori na startu drugog poluvremena. Ekvadorac Robert Arboleda je doveo Sao Paulo u vođstvo.

Taj gol nije demoralisao nominlanog domaćina. Ređali su se šanse pred golom tima s Morumbija. Brunu Enrikeu je poništen gol u 57. minutu posle intervencije VAR-a zbog igranja rukom iskusnog napadača. Od 70. do 77. minutu Enrike je postigao tri gola za Flamengo. Sjajan je bio i dvostruki asistent, Urugvajac Araskaeta. U finišu za potpuni debakl Sao Paula pobrinuo su se Gustavo Enrike pogotkom u 86. minutu, dok je Santos autogolom potvrdio očajno veče izabranika trenera Ernana Krespa, koji nastavljaju da posrću u domaćem šampionatu, za razliku od Kopa Libertadoresa gde su izbacili Rasing i plasirali se u četvrtfinale najjačeg takmičenje na tlu Južne Amerike.

Prvi poraz u sezoni je doživeo Bragantino. Bikovi su u padu fome, imali su tri vezana remija pre ovog duela 13. kola elitne lige Brazila, a noćas su poraženi u Fortalezim sa 1:0. Jedini gol za domaćina delo je Robsona u 13. minutu na asistneciju Pikačua.

Nekadašnji brazilski reprezentativac Hulk doživeljava drugu mladost u redovima Amerike Mineiro. Tim iz Belo Orizontra je dobio Baiju na svom stadionu sa 3:0 i drži priključak za vodećim Palmerirasom. Nekadašanji igrač Porta, Zenita i kineskog Šangaja SIPG-a postigao je dva gola za crno-bele. Bivši reprezentativac Brazila sa šest golova je na drugom mestu liste strelaca. Ispred je samo Žilberto iz Baije s pogotkom više.

BRAZIL 1 - 13. KOLO

Subota

Gremio - Amerika Mineiro 1:1 (1:1)

/Guedes 7 - Azevedo 31/

Palmeiras - Fluminense 1:0 (0:0)

/Manoel 54ag/

Nedelja

Atletiko Mineiro - Baija 3:0

/Hulk 58, 79pen, Zaračo 90+1/

Flamengo - Sao Paulo 5:1 (0:0)

/Bruno Enrike 70, 73, 77, Gustavo Enrike 86, Santos 90+2ag - Arboleda 49/

Fortaleza - Bragantino 1:0 (1:0)

/Robson 13/

Atletiko paranaense - Internasional u toku

Santos - Atletiko Gojanense u toku

Ponedeljak

01.30: (3,00) Sport Resife (2,95) Keara (2,60)

23.00: (2,20) Žuventud (3,05) Šapekoense (3,70)

Utorak

01.00: (3,35) Kujaba (2,80) Korintijans (2,50)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.