Izvor: MozzartSport.com, 10.Okt.2020, 15:21

Flamengo desetkovan u derbiju Rija

Vasko dočekuje šampiona sa novim trenerom Graselijem. Gosti bez sedmorice igrača – četvorica su sa reprezentacijama, a trojica su povređena, među kojima je i prva zvezda Gabigol. Gradski derbi Palmeirasa i Sao Paula

Za razliku od prošle sezone kada se Flamengo sa portugalskim stručnjakom Žoržom Žezusom prošetao u brazilskoj Seriji A, u ovom šampionatu neizvesnost. Posle nešto više od trećine prvenstva, bodovna razlika između lidera Atletiko Mineira i devetoplasirane >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Fortaleze je samo sedam bodova.

U 15. kolu igraju se dva velika derbija Rio da Žaneira i Sao Paula. U subotu (22.00) Vasko dočekuje šampiona Flamengo. Posle samo boda u četiri kola i dva uzastopna poraza, uprava Moreplovaca je smenila trenera Ramona Menezesa posle neuspeha od Baije prošle nedelje. Do imenovanje novog kormila na klupi će biti Graseli. On je imao samo jedan trening da pripremi tim pred dolazak sve boljeg šampiona u derbiju Rio de Žaneira. Uvežbavao je formacija sa trojicom igrača u poslednjoj liniji odbrane. Bruno Gomes je suspendovan, a povređeni su Rikardo Grasa i Žuninjo.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Flamengo je loše počeo sezonu. Bilo je priča o smeni španskog stručnjaka Domeneka Torenta, koji je nasledio Žezusa, ali šampion Brazila i Južne Amerike je ušao u ritam. Vezao je dve pobede, a u narednih osam dana ga očekuje četiri utakmica, pa bi trener mogao da promeša karte. Flamengo ima čak četvorica igrača sa svojim reprezentacijama koje su počele kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Dvojica su u selekciji Brazila – Rodrigo Kajo i Everton Ribeiro, Maurisio Isla je u Čileu, a Giorgijan Araskaeta u Urugvaju.

Povređena je prva zvezda Flamenga Gabrijal Barbosa, poznatiji kao Gabigol. Njega muči zglob, a zbog povrede van tima su i Dijego Alves (rame) i Žoao Lukas (prepona). U napadu bi trebalo da bude Pedro, a sa krilnih pozicija pretiće Bruno Enrike i Žerson.

Osim velikog derbija Rio de Žaneira, u nedelju (00.00) igra se i duel ljutih gradskih rivala Palmeirasa i Sao Paula. Oba tima su u vrhu tabele i mogli bi da se bore za krunu u nikad izjednačenijoj elitnoj ligi u zemlji fudbala, kafe i sambe.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Trener Palmeirasa Vanderlej Luksemburgo ne može da računa na četvroricu igrača koji su na pripremama reprezentacija, a to su golman Veverton i Gabrijel Menino u selekciji Brazila, Gustavo Gomez je u Paragvaju, dok je Matijas Vinja u Urugvaju. Povređen je Luan Silva, dok je Bruno Enrike napustio klub prethodne nedelje. Dobra vest za nekadašnjeg selektora Brazila je da se napadač Luiz Adrijano vratio na treninge posle tri utakmice koje je pauzirao. Nekadašnji napadač Šahtjora, Milana i moskovskog Spartaka bi mogao da zauzme mesto u startnoj postavi. Takođe, od povrede se oporavio i Lukas Esteves.

Fernando Diniz, trener Sao Paula, za meč protiv Velikih zelenih neće moći da računa na suspendovanog Gabrijala Sara i povređene Lizeira, Hernanesa, Valsea i Rohasa, dok je sa selekcijom Ekvadora Robert Arboleda. U tim se vraćaju Lusijano i Igor Vinisijus.

Tradicija poslednjh godina je na strani Palmeirasa. Ekipa sa Morumbija 10 utakmica u nizu nije dobila gradskog rivala (šest poraza i četiri remija). Na šest od sedam utakmica ovih timova dolazio je tip 0-2. Početkom godine su odigrali bez golova u prvenstvu Paulista. Prošle sezone u Seriji A Palmeiras je na svom terenu slavio sa 3:0, dok je u Morumbiju bilo 1:1.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Lider šampionata Atletiko MG u nedelju (02.00) ne bi trebalo da ima problema u Belo Horizontea protiv Gojasa.

BRAZIL 1 – 15. KOLO

Subota

22.00: (4,90) Vasko (3,60) Flamengo (1,75)

Nedelja

00.00: (2,85) Koritiba (2,80) Fortaleza (2,90)

00:00: (2,30) Palmeiras (3,00) Sao Paulo (3,50)

02.00: (1,25) Atletiko MG (6,50) Gojas (10,0)

21.00: (2,30) Fluminense (3,15) Baija (3,30)

21.00: (3,20) Santos (3,10) Gremio (2,40)

23.15: (2,40) Atletiko GO (3,20) Bragantino (3,10)

23.15: (2,20) Sport Resife (3,10) Botafogo (3,60)

Ponedeljak

01.30: (2,30) Seara (3,15) Korintijans (3,30)

01.30: (1,58) Internasional (3,50) Atletiko PR (7,50)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.