Izvor: RTS, 26.Okt.2021, 15:27

Fjodorov doneo Srbiji prvu pobedu, trijumfovao i Memić

Srpski boks reprezentativac Pavel Fjodorov zabeležio je prvu pobedu Srbije u uvodnom meču na Svetskom prvenstvu u olimpijskom boksu za muškarce 2021. koje se održava u "Štark areni". Fjodorov je pobedio Nemca Davida Gevorkijana. Almir Memić uspešno započeo takmičenje pobedom nad Levisom Ričarsonom.
Fjodorov je za Srbiju izvojevao pobedu u prvom kolu rezultatom 5:0 u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << susretu sa reprezentativcem Nemačke Davidom Gevorkijanom.

Novu pobedu Srbije na SP 2021. izborio je Almir Memić u srednjoj kategoriji (75kg), on je savladao Engleza Levisa Ričardsona. Naredni rival našeg takmičara je Nemac Kevin Šuman. Taj meč je na programu 30. oktobra.
Četiri pobede donose sigurnu, bronzanu medalju.
Treći predstavnik Srbije drugog dana takmičenja na SP u Beogradu biće Sadam Magomedov koji će se takmičiti u teškoj kategoriji (92kg) protiv predstavnika Turske Emira Bujukdaga.

Pobeda bi mu donela meč sa Brazilcem Tešeirom, dok bi ga meč za sigurniu medalju čekao 2. novembra.
U sredu 27. oktobra boje Srbije u Areni braniće Omer Ametović u kategoriji minimum (48kg), Semiz Aličić u lakoj kategoriji (60kg), Džejlan Toskić u polusrednjoj kategoriji (71kg), Jovanović Slobodan u Kruzeru (86kg).

Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tri od tri za Srbiju na startu SP VIDEO

Izvor: B92, 26.Okt.2021

Dominantna Srbija prvog dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u omladinskom boksu za muškarce 2021. koje se održava pod svodovoima beogradske Arene...Prvu pobedu Srbije na ovom takmičenju izvojevao je Pavel Fjodorov savladavši rezultatom 5:0 reprezentativca Nemačke Davida Gevorkijana...Drugu pobedu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.