Finskoj i Norveškoj dodatna mesta

Izvor: B92, 15.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finskoj i Norveškoj dodatna mesta



Dodatna mesta u Kupu UEFA koja se dodeljuju nacionalnim federacijama čiji su klubovi u prethodnoj sezoni sakupili najviše bodova na osnovu broja crvenih i žutih kartona pripala su Finskoj i Norveškoj, odlučeno je žrebom u Glazgovu.

Od ranije je bilo poznato da je teće mesto u Kupu UEFA po toj osnovi dobila Švedska, koja je zauzela prvo mesto na fer plej listi u sezoni 2006/2007.

Za preotala dva mesta pored Finske i Norveške, konkurisali su još Danska, Nemačka, Estonija, Vels, Švajcarska, Slovačka, Engleska i Francuska.

Klubovi koji su u Kup UEFA ušli po tom osnovu, igraće od prvog kola kvalifikacija, a to pravo će steći na osnovu plasmana u nacionalnim šampionatima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.