Finski biznismen želi da kupi Inter

Izvor: B92, 07.Nov.2023, 00:44

Finski biznismen želi da kupi Inter

Finski biznismen Tomas Zilijakus izjavio je da je zainteresovan i za milanski Inter.

On je prilično nepoznat široj javnosti, a bio je i kandidat za kupovinu Mančester junajteda.

"Ozbiljan sam, ove ili najkasnije sledeće nedelje, sadašnji vlasnik Intera će dobiti adekvatnu ponudu za preuzimanje kluba", rekao je Zilijakus za sajt italijanskog dnevnika Republika.

Zilijakus tvrdi da je zahvaljujući "različitim investitorima, malim i velikim, porodicama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i institucionalnim investitorima", čija imena i nacionalnosti nije želeo da otkrije, prikupio 2,5 milijardi evra za kupovinu Intera, lidera italijanskog prvenstva i finalistu poslednje Lige šampiona.

Ponudu će, kako je objasnio, dati kompanija "XXICenturyCapital" sa sedištem u Singapuru, koja je zainteresovana za "fudbal i modu".

Milanski Inter, 19-struki šampion Italije i trostruki evropski prvak, od 2016. godine kontrolišu kineska grupa Suning i biznismen Stiven Žang.

Magazin Forbs procenjuje italijanski klub na 1,03 milijarde dolara (960 miliona evra).

Zilijakus je bivši izvršni direktor Nokije koji tvrdi da je svoje bogatstvo stekao u azijskom tehnološkom sektoru. Živi u Singapuru gde je 1998. godine osnovao investicioni fond specijalizovan za nove tehnologije "FutureWorks (MFW)".

Njegova ponuda za kupovinu Mančester junajteda bila je neuspešna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.