Izvor: MozzartSport.com, 10.Avg.2020, 16:21

Finiks mora da pobedi, Batler se vraća posle povrede

Sansi imaju šanse za plej-of. Odlični bek Majamija trebalo bi da ima doziranu minutažu protiv Indijane

Portland i San Antonio su sadržali šanse da se nađu u plej-ofu u Zapadnoj konferenciji. Pobedama nad Filadelfijom i Nju Orleansom nastavili su sa pritiskom na Memfis, koji i dalje drži osmo mesto u konferenciji. Podsetimo, deveto mesto vodiće u kvalifikacije za plej-of.

U trci za doigravanje više nisu Nju Orleans i Sakramento. Te dve ekipe su sinoć izgubile, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pa više nemaju ni teoretske šanse da dođu barem do devetog mesta. Uz ove tri ekipe koje smo gore spomenuli, Memfis, Portland i San Antonio, tu je još i Finiks koji ima šanse za doigravanje. Trenutno stanje na tablici izgleda ovako: Memfis Grizlis 33-38, Portland Trejl Blejzers 33-39, San Antonio Spars 31-38, Finiks Sans 31-39.

Kako će se dogoditi da ekipe neće odigrati isti broj utakmica, onda će se gledati procenat pobeda, a u slučaju da on bude isti kod dva ili više timova, prvi sledeći kriterijum su međusobne utakmice. Posle toga prednost dobija ekipa koja je osvojila svoju diviziju, četvrti kriterijum je procenat pobeda protiv ekipa u svojoj diviziji, ali taj kriterijum se gleda samo ako su izednačene ekipe iz iste divizije. Ako nisu, gleda se procenat pobeda protiv ekipa iz Zapadne konferencije, a ako ni to ne bude dovoljno, sledi procenat pobeda protiv ekipa iz Zapada koje igraju u plej-ofu. Ako baš ni to ne bude dovoljno, onda u igru ulazi procenat pobeda protiv ekipa iz Istoka koje igraju u doigravanju, a poslednji kriterijum kod redosleda ekipa je koš-razlika.

FINIKS SANS - OKLAHOMA SITI TANDER (klađenje na meč, tip 1, kvota 1,60)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sansi su jedina od ekipa koja se bori za plej-of na Zapadu koja večeras igra utakmicu i to u 20.30 po evropskom vremenu protiv Oklahome. Finiks je zasad jedina ekipa koja u Orlandu nije izgubila utakmicu. Finiks je veliko iznenađenje ovog nastavka sezone. Oklahoma već razmišlja o plej-ofu i sigurno neće igrati tolikim intenzitetom kao Finiks. Tander večeras na raspolaganju neće imati Denisa Šredera koji je napustio ekipu da bi bio sa ženom pri rađanju deteta, a pitanje je hoće li biti spreman i Stiven Adams koji ima malih problema sa povredom. Oklahoma nije izgledala senzacionalno u “balonu”, pa prognoziramo nastavak nepobedivosti ekipe iz Arizone u Orlandu.

MILVOKI BAKS - TORONTO REPTORS (hendikep (-9,5), tip 2, kvota 1,52)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Milvoki je igrao rezervisano u Orlandu. Baksi su pobedili samo dve, a izgubili u tri utakmice. Iako je njima ovaj nastavak sezone bio priprema za plej-of, ipak je činjenica da postoji malo razočarenje među njihovim navijačima. Ipak, sve će se to zaboraviti kada krene doigravanje, a do tada na rasporedu imaju još tri utakmice od kojih je najteža ova večeras protiv Toronta. Reptorsi drže drugo mesto na Istoku i izgledaju dosta dobro, a teško je prognozirati hoće li treneri Majk Budenholzer i Nik Nurs večeras igrati punom snagom ili će ostaviti neke karte za njihov mogući dvoboj u finalu Istoka. Za Bakse bi ovaj susret mogao da propusti i Janis Atetokunpo zbog lakše povrede. Ako i bude igrao, verujemo da Milvoki neće “razbiti” Toronto.

DŽIMI BATLER (broj koševa (19,5), tip manje, kvota 1,85)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Posle nekoliko utakmica pauze, Džimi Batler bi se večeras trebalo da se vrati na parket u utakmici koju njegov Majami igra protiv Indijane. Najbolji igrač Hita odigrao je samo dve utakmice u “balonu” zbog problema sa stopalom i ne treba očekivati da će danas biti u punoj snazi. Uostalom, to nije ni potrebno jer je za njega i za Majami ipak važnije da bude spreman za plej-of. Činjenica da bi mogao imati nešto manju minutažu dala nam je razlog da odigramo “minus”.

DEVIN BUKER (broj koševa (26,5), tip više, kvota 1,85)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Napisali smo da je svaki igrač Finiksa u “balonu” odigrao bolje od prvog dela sezone, ali ipak je za konačni uspeh važno kako će odigrati njihov najbolji igrač. A najbolji igrač igra dobro. Devin Buker je u ovih pet utakmica samo jednom postigao manje od današnje granice, a i tih 20 poena protiv Indijane su bile tu zbog problema sa ličnim greškama i uz dobar procenat šuta (6/12, 50 odsto). Buker je na odličnom procentu šuta celo vreme u Orlandu - 50 odsto, a večeras mora da povede Finiks ka pobedi protiv Oklahome ako želi svoju ekipu da uvede u plej-of.

PIŠE: EMIR FULURIJA

NBA (ORLANDO)

Ponedeljak

20.30: (1,60) Finiks (13,0) Oklahoma (2,60)

21.00: (1,35) Juta (14,0) Dalas (3,70)

Utorak

00.30: (1,50) Milvoki (13,0) Toronto (2,95)

02.00: (1,75) Majami (12,5) Indijana (2,30)

03.00: (1,50) Los Anđeles Lejkers (13,0) Denver (2,95)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.