Finansijski udarac za Fenerbahče

Izvor: MVP.rs, 31.Maj.2015, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finansijski udarac za Fenerbahče

Ulker više neće biti sponzor velikana iz Istanbula.

Nakon devet godina saradnje, prehrambeni gigant "Ulker" više neće biti sponzor Košarkaškog kluba Fenerbahče. Ovo je veliki finansijski udarac za klub iz Istanbula, jer je dosadašnji generalni sponzor svake sezone donosio od 16 do 19 miliona evra.

Prvi čovek Fenerbahčea, Aziz Jildirim, rekao je da je klub u sezoni koja je na izmaku raspolagao sa 29 miliona evra, a da je minimum koji im je potreban za >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << narednu 25 miliona. Takođe, on je naveo da klub od prodaje ulaznica i drugih aktivnosti može maksimalno da prihoduje do 10 miliona evropske valute.

U bogatoj zemlji, kakva je Turska, ne bi trebalo da bude problema da jedan od najpopularnijih klubova, koji je u sezoni koja se bliži kraju ostvario istorijski uspeh (plasman na Fajnal for Evrolige), pronađe novog generalnog sponzora. Ali, da li će tim iz Istanbula moći da pronađe tako velikodušnog giganta kakav je bio "Ulker" ostaje da se vidi.

Do tada, ekipa koju vodi Željko Obradović ima tekuće probleme. U prvom polufinalnom meču doživeli su neuspeh, pa ih očekuje težak put do odbrane titule šampiona u TBL-u.

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.