Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2021, 04:09

Finale pre finala: Zverev najveća Novakova prepreka do zlata, a rukavicu u lice mu baca i ruski miks dubl

Đoković i Nina Stojanović protiv finalista Rolan Garosa za sigurnu medalju

Finale pre finala. Najveća prepreka koja stoji Novaku Đokoviću na putu do olimpijskog zlata, uz svo poštovanje i Pablu Karenju Bustu i Karenu Hačanovu, koji čine drugi polufinalni par. Ali, nijedan od njih nije kvalitet, ni opasnost kao što je Aleksander Zverev.

Dva koraka dele Đokovića od ostvarenja još jednog dečačkog sna. Da osvoji zlatnu medalju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Ima bronzu iz Pekinga, odličje mu je izmaklo u Londonu, a u Riju je počeo njegov hod po mukama sa povredom lakta. Ovo danas je šansa karijere da Novak uđe u finale, a tu bi mu “lovor” bio nadomak ruke.

Imao je Novak Đoković periode u karijeri kada je igrao vanserijski, kada je dominirao teniskim svetom, osvajao najveće trofeje. Ali strahovlada koju je zaveo od Australijan opena do danas ledi krv u žilama njegovim rivala. Ne samo kvalitet igre, udaranja loptice, nego fokus, koncentracija, rešenost, posvećenost, odlučnost... Ceo taj paket čini da njegovi rivali prvi put da klecnu, počnu da gube veru u sebe da mogu da ga pobede.

Aleksander Zverev je dva puta u karijeri pobedio Novaka Đokovića. Poslednji put na završnom mastersu 2018. godine. Od tada do danas srpski as, teniski kralj, vezao je pet pobeda nad nemačkim teniserom ruskog porekla. Poslednji susret bio je u četvrtfinalu Australijan opena. Slavio je Đoković sa 3:1. A, uslovi za igru u Tokiju su u velikoj meri slični onima u Melburnu: beton, brza podloga i tropske temperature sa kojima ni pojedini teniseri, ni teniserke, nisu mogli da se izbore.

Što se tiče Novaka Đokovića, iako je prigovorio da bi bilo bolje da mečevi kasnije počinju, toliko je fokusiran na misiju osvajanja zlata da se ništa ne bi promenilo ni da sekire počnu da padaju iz oblaka iznad Tokija. Kao vojnik u misiji od koje život znači.

Dan uoči polufinala Zverev je rekao da zna kako može da pobedi Đokovića. Samo, jedno je reći, drugo je to i učiniti...

No, nije Aleksander Zverev jedini protivnik sa kojim će se Novak Đoković sresti danas.

Pored jednog, teniski kralj ima šansu da se plasira i u drugo finale, u miks dublu zajedno sa Ninom Stojanović. Iako su u Tokiju prvi put zaigrali zajedno, na terenu deluju sve bolje, da se sve više razumeju, a najbolje rangirana srpska teniserka, koja jeste odlična dubl igračica, pored Novaka igra izvanredno.

Poslednja prepreka pred finale biće im ruska kombinacija Elena Vesnina/Aslan Karacev. Ruskinja je u Riju pre pet godina osvojila zlato u ženskom dublu. Ni oni nisu bili među nosiocima pred početak turnira, ali su uigraniji nego srpski par, spremali su se za Tokio, igrali su zajedno na Rolan Garosu, gde su stigli do finala!

Ako je suditi po papiru, Rusi su favoriti. Mada, može li iko, u bilo kom obliku tenisa, da se smatra favoritom ako je na drugoj strani mreže Novak Đoković...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.