Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021, 03:43

Finale ostalo samo san: Arunovićeva tek na 17. poziciji

Kraj za dame već u kvalifikacijama

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Srpske strelkinje Zorana Arunović i Jasmina Milovanović nisu uspele da se nađu među osam najboljih u kvalifikacijama, pa je za njih finale ostalo samo san. U disciplini vazdušni pištolj 10 metara Arunovićeva je zauzela 17. poziciju, dok je debitantski nastup na Olimpijskim igrama Jasmina Milovanović završila na 33. mestu.

Prvu medalju je u Tokiju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << upucao Damir Mikec, njegov pobednički hitac je doneo veliku radost Srbiji, a kolegama dobro raspoloženje. Samo dan kasnije Zorana Arunović je izašla na vatrenu liniju spremna da pokaže ono najbolje što zna. Na OI u Londonu u ovoj disciplini bila je sedma, četiri godine kasnije na 11. poziciji, a sada je želela da bude treća sreća. Imala je dobar početak, u jednom trenutku su joj sve protivnice gledale u leđa dok je zauzimala prvu poziciju, međutim nastavak nije dobro prošao. Pala je na 11. mesto, pa na 13. Jasno je bilo da se udaljava značajno od prvih osam i pozicije koja vodi u finale… Na kraju završila je na 17. mestu.

Njena koleginica i debitantkinja na Igrama Jasmina Milovanović je samo u jednom momentu bila oko desete pozicije, a onda je već otišla predaleko i oprostila se od bilo kakvog iznenađenja.

Ovo naravno nije kraj za naše takmičarke u Japanu. Zorana Arunović će pokušati da napravi uspešniji rezultat u miksu sa Damirom Mikecom u disciplini vazdušni pištolj 10 metara za dva dana. Posle toga će imati još jednu priliku u pojedinačnoj konkurenciji 29. jula. Tada će pucati u disciplini vazdušni pištolj 25 metara, a ponovo će joj društvo praviti Jasmina Milovanović.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.