Finale Svetske lige 2015. u Riju

Izvor: B92, 12.Nov.2014, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finale Svetske lige 2015. u Riju

Finalni turnir 26. izdanja Svetske lige 2015. godine biće održan u Rio de Žaneiru, saopštila je u sredu Svetska odbojkaška federacija (FIVB).

Na završnom turniru igraće šest reprezentacija: Brazil, po dve prvoplasirane selekcije iz A i B grupe i pobednik II divizije.

Ukoliko Brazil osvoji jedno od prva dva mesta u A grupi, na finalnom turniru igraće i trećeplasirana selekcija iz A grupe.

U novoj sezoni Svetske lige takmičiće se 32 selekcije podeljene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u tri divizije. Seniori Srbije igraće 18. put u jednom od najprestižnijih takmičenja FIVB i to u grupi A sa Brazilom, Italijom i Australijom, ukoliko ispuni uslove takmičenja.

U grupi B nalaze se Rusija, Iran, SAD i Poljska.

Interkontinentalna faza počinje 5. juna, a seniori Srbije će gostovati u Brazilu. U okviru drugog vikenda, 12. i 14. juna, Srbija će gostovati u Italiji.

Tokom trećeg vikenda, 19. i 21. juna, sprski odbojkaši dočekuju Brazil, a sedam dana kasnije i Australiju.

Srbija će ugostiti Italiju od 3. do 5. jula u okviru petog vikenda, dok će tokom poslednjeg, šestog vikenda, 10. i 12. jula, gostovati u Australiji.

Finalni turnir biće održan od 14. do 19. jula 2015. godine u Riju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Finalni turnir Svetske lige sredinom jula u Riju

Izvor: Beta, 12.Nov.2014

BEOGRAD, 12. novembra 2014. (Beta) - Finalni turnir Svetske lige za odbojkaše održaće se od 14. do 19. jula sledeće godine u Rio de Žaneiru, saopštila je u sredu Medjunarodna odbojkaška federacija (FIVB)...Na finalnom turniru učestvovaće šest reprezentacija: organizator Brazil, po dve prvoplasirane...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.