Finale, Partizan MB ili Hemofarm?

Izvor: B92, 19.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finale, Partizan MB ili Hemofarm?



U beogradskoj dvorani 'Pionir' u nedelju kreće finalna serija košarkaškog plej ofa. Prvak Srbije i Crne Gore postaće tim koji prvi dođe do tri pobede, a i prošle godine o tituli su odlučivali isti timovi. Tada je Partizan bio uspešniji, ovog proleća u finalu Goodyear lige slavio je Hemofarm.

Najtrofejniji klub Srbije i Crne Gore braniće titulu, pokušati da četvrti put u nizu dođe do pehara namenjenog prvaku države, ali i da prekine niz, 'crno-beli' su poslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva finala izgubili - od Refleksa u Vršcu, u Kupu Radivoja Koraća i na svom parketu od Hemofarma u finalu Goodyeara.

"Posle naporne sezone, puno uloženog truda i rada stručnog štaba, igrača i svakog ko na bilo koji način ima veze sa klubom, nalazimo se pred najvećim izazovom," kaže trener Partizana Pivara MB, Duško Vujošević, "Jedini način da opravdamo sav taj rad jeste osvajanje titule prvaka naše zemlje. Hemofarm ima ozbiljan tim, radi se o ozbiljnom klubu, dobro organizovanom, koji neće zadovoljiti svoje ambicije osvojenom Jadranskom ligom, već će hteti da pobedom u finalu izbori takmičenje u Evroligi."

I pored svih rezultata ove sezone i susreta sa 'večitim rivalom' u polufinalu plej ofa, Vujošević kaže da je njegov tim favorit.

"U finale ulazimo posle dva teška duela sa Crvenom zvezdom, u kojima smo potrošili dosta emocija i energije, ali će nam za pobedu nad Hemofarmom biti potrebno još više emocija i energije. Nismo kalkulisali u regularnom delu Superlige iako smo znali da ćemo onda igrati sa Zvezdom, ali smo napali prvo mesto zbog prednosti domaćeg terena. Stoga je veoma bitno da nas navijači i protiv Hemofarma podrže kao protiv 'crveno-belih'. Ipak, bez obzira na sve, smatram da smo u nekim detaljima favoriti protiv Vrščana," kaže Vujošević.

Bojan Bakić igrao je četiri puta u finalu plej ofa protiv Partizana, ove godine imaće sa druge strane poznatog rivala ali i rođenog brata, Borisa.

"Partizan poseduje 12 vrlo kvalitetnih igrača. Sama činjenica da oni nose dres koji nose, a to je dres jednog od naših najboljih klubova, dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Osim toga, iza njih je veliki broj titula, duga tradicija, armija navijača i, pre svega, izuzetan trener Duško Vujošević. Hoću da kažem da je to puno faktora osim Dejana Milojevića, ali jeste činjenica da je on glavna poluga Partizanovog tima. On je to bio i u svim ostalim ekipama u kojima je igrao, u šta sam imao prilike da se uverim dok smo zajedno igrali u Podgorici," kaže Bakić uoči prve utakmice finala.

Bakić veruje da je prednost njegovog tima činjenica da je Partizan već jednom pobeđen u 'Pioniru'.

"Naša šansa je kolektivna igra, ali i određena doza samopouzdanja koje smo stekli osvajanjem Jadranske lige i pobedom nad Partizanom u toj finalnoj utakmici. Na neki način smo probili led ka osvajanju trofeja. Svaka utakmica u seriji biće priča za sebe i svaka će biti podjednako važna," kaže Bakić.

Prva utakmica finalne serije počinje u nedelju u 19.00, a drugi meč u kojem je Partizan Pivara MB ponovo domaćin, na programu je u utorak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.