Finale EP: SCG - Hrvatska

Izvor: B92, 15.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finale EP: SCG - Hrvatska

U nedelju u 18 časova na kranjskom otvorenom plivalištu održaće se prvo veliko srpsko-hrvatsko finale u istoriji. Pobednik ovog duela postaće prvak Evrope u vaterpolu za 2003. godinu.

"Plavi" su do finala došli posle sjajne serije od 6 pobeda, uz 1 poraz, koji je u polufinalu osvećen uz kamatu. Ako su rezultati bili veoma dobri, igra našeg državnog tima bila je odlična. Način na koji je njihova forma podizana iz meča u meč bio je fascinantan, a polufinalni meč sa Rusima naterao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i večito ozbiljnog selektora Nenada Manojlovića da se nasmeje.

Hrvati su najprijatnije iznenađenje takmičenja. Od početka su igrali veoma dobro, da bi pobedom u polufinalu protiv Mađara definitivno potvrdili visoku klasu. Nema sumnje da se najbolji vaterpolo na svetu igra između Panonske nizije i Jadrana.

Sidraš "plavih" Viktor Jelenić izjavio je da očekuje veoma težak duel.

"Očekivao sam Mađare, ali došli su nam Hrvati. Potvrdili su da su jak tim i svakako nam posao neće biti olakšan. Treba biti koncentrisan, Biće to teška utakmica".

Dejan Savić takođe smatra da su šanse izjednačene.

"Hrvati su ozbiljna ekipa, potičemo iz iste škole. Treba obratiti pažnju na Hinića i Smodlaku, oni su najbolji centarski tandem na svetu".

Slične poruke stižu i iz suparničkog tabora. Golman Franjo Vićan očekuje meč za pamćenje:

"Posle godina lutanja stvorili smo reprezentaciju za respekt. Nadam se pobedi, ali priznajem da je SCG fantastična ekipa.Siguran sam da će biti velika utakmica, za gušt".

Dubrako Šimenc, legenda hrvatskog vaterpola i nekadašnji reprezentativac nekadašnje zajedničke države je optimista:

"Naš protivnik je moćan. Ali, ako smo savladali Mađare, možemo i SCG. Oni su naša večita inspiracija".

Za meč SCG - Hrvatska organizatori su najavili opsežne pripreme zbog očekivanog dolaska brojnih navijača obe ekipe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.