Finac predavač na seminrau Dušan Ivković

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 00:58

Finac predavač na seminrau "Dušan Ivković"

Jedan od najeminentnijih trenerskih seminar na svetu, Beogradska košarkaška klinika – Dušan Ivković, 29. i 30. juna u našem glavnom gradu biće održana 23. put.

Pripreme za ovaj jedinstven košarkaški događaj uveliko su u toku, a od Upravnog odbora Udruženja košarkaških trenera Srbije, koje je organizator ovog seminara, stigla je potvrda o učešću prvog predavača.

Reč je o izuzetno perspektvnom stručnjaku iz Finske Tuomasu Isalu koji je prošle sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa ekpom Bona osvojio FIBA ligu šampiona.

Takođe, dva puta je proglašen za najboljeg trenera Nemačke, a 2023. bio je imenovan i za trenera godine u FIBA Ligi šampiona.

Ove sezone Isalo sa velikim uspehom vodi ekipu Pariza sa kojom je lider na tabeli Evrokupa sa 13 pobeda i samo jednim porazom.

“Počastvovani smo činjenicom da je Isalo sa velikim zadovoljstvom prihvatio naš poziv. On je mlad ali i veoma cenjen trener u svetskim okvirima i sigurno će imati mnogo toga da pokaže na Klinici. Temeljno se pripremamo za predstojeći seminar za željom da nastavimo da podižemo standard kada je u pitanju edukacija trenera”, istakao je seketetar Udruženja košarkaških trenera Srbije Strahinja Vasiljević i prvi operativac u organizaciji Klinike.

Prošle godine trenerski seminar koji nosi ime našeg proslavljenog stručnjaka Dušana Ivkovića okupio je 1300 trenera, od čega 100 iz inostranstva i “krem de la krem” kada su u pitanju trenerska imena.

Među predavačima su bili Gordon Herbert, selektor Nemačke koja je prošle godine osvojila titulu prvaka sveta, čuveni NBA trener Dvejn Kejsi, Željko Obradović strateg Partizana i najtrofejniji evropski trener kao i Vensan Kole selektor Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.