Film o Dejanu Rambu Petkoviću

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Apr.2011, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film o Dejanu Rambu Petkoviću

Dokumentarni  film o Dejanu Rambu Petkoviću, „O Gringo“, u režiji Darka Bajića, biti premijerno prikazan 8. maja 2011.

Dejana Petkovića mnogi stručnjaci smatraju jednim od najvećih igrača svih vremena, čija fascinantna fudbalska karijera upravo doživljava kulminaciju u Brazilu, zemlji fudbala. U 37. godini, sa klubom Flamengo, osvojio je šampionsku titulu i postao najbolji igrač Brazila. Ispred najpoznatijeg stadiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << na svetu Marakane ostavio je trag svojih stopala pored fudbalskih legendi kavi su Pele, Ziko, Zagalo, Ronaldo, Ronaldinjo, Kaka, Adriano i druge legende fudbala.
Godine 2010. postao je počasni građanin Rio de Žaneira, i počasni konzul Republike Srbije u Brazilu. Veliki broj Brazilskih fudbalera postaju slavni igrajući za najpoznatije evropske klubove, a  ovo je film o evropskom igraču koji je postao najbolji igrač Brazila.
   
Film prati karijeru Dejana Petkovića od Majdanpeka do legendarnih uspeha u Brazilu. Svoj utisak o Dejanu iznose svetska fudbalska imena, kao i njegovi saigrači u Flamengu, Vasku, Fulminezeu, Santosu i Crvenoj Zvezdi. Dejan sasvim otvoreno govori o svom privatnom i profesionalnom životu, kao i o nostalgiji za rodnom Srbijom. Film „O Gringo“ prenosi doživljaje strastvenih fudbalskih navijača koji s ljubavlju i poštovanjem prate svaku utakmicu. Svojim pozitivnim duhom stvaraju idealnu atmosferu tako fudbal čine najvažnijom sporednom stvari na svetu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.