Filipović za B92: Slomili smo ih

Izvor: B92, 15.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipović za B92: "Slomili smo ih"



Beogradski Partizan plasirao se u četvrtfinale Evrolige ubedljivom pobedom nad ekipom Mladosti, a po tri pogotka u Zagrebu postigli su Prlainović i Filipović. Mladi reprezentativac Srbije, Filip Filipović, kaže za B92 da je njegov tim ostvario ubedljivu pobedu zahvaljujući odličnoj igri u odbrani i snažnom ritmu i poziva navijače 'crno-belih' da budu uz ekipu u poslednjoj utakmici u grupi, 28. aprila kada na Banjicu dolazi italijanska Breša.

"Pre svega, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nismo zaista očekivali ovako ubedljivu pobedu. Potajno smo se nadali da će ritam Partizana, koji je ove sezone na visokom nivou, slomiti ekipu Mladosti u jednom trenutku. Ovakav rezultat ne oslikava pravi odnos dve ekipe, ali smo ih večeras na oba plana, i fizičkom i psihološkom, dobili, pre svega u poslednjoj četvrtini. Do tada je bilo egal iako se kvalitet u bazenu nazirao od početka i nije se dovodilo u pitanje na čijoj strani je igra," kaže Filipović.

Ključ ubedljive pobede bila je sjajna igra u odbrani i sigurni Nikola Kuljača.

"Odigrali smo utakmicu izuzetno zrelo, u odbarni smo bili odlični u prve dve četvrtine, iz takve igre, nošeni tom sigurnošću, krenuli smo u napad i postigli tri ili četiri laka gola iz kontranapada. Ti golovi se gledaocima čine kao veoma laki, ali u bazenu to nije baš tako."

Filipović se osvrnuo i na ambijent na plivalištu 'Mladost' u Zagrebu.

"Bilo je provokacija i hrvatskih igrača i ljudi koji su organizovali ovu utakmicu, ima i malo ružnih utisaka, ali to više nije važno. Važno je da smo pobedili," rekao je Filipović.

Vaterpolisti Partizana igraće 28. aprila na bazenu na Banjici sa Brešom. Ako pobede, osvojiće prvo mesto u grupi i povoljniji žreb pred četvrtfinale.

"Imamo dovoljno vremena da se oporavimo i priopremimo, prvo mesto je izuzetno bitno. Nadam se da nećemo doživeti sudbinu Jadrana koji je izvukao Posilipo i doživeo debakl od suđenja u Napulju. Oni tamo nisu mogli da dobiju utakmicu. Nadam se da ćemo, ako dobijemo utakmicu sa Brešom i osvojimo prvo mesto, izbeći Posilipo koji će biti drugi u svojoj grupi. Sve ostalo dolazi u obzir," kaže Filipović za B92.

Filipović je pozvao i navijače Partizana na utakmicu sa Brešom.

"Pozvao bih navijače da cene prave vrednosti, da dođu 28. aprila uveče i podrže nas i pomognu da ostvarimo izuzetno važnu pobedu," rekao je na kraju reprezentativac Srbije i vaterpolista Partizana Filip Filipović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.