Filipović i Mitrović potopili Mađare, Srbija osmi put osvajač Svetske lige!

Izvor: Blic, 21.Jun.2014, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipović i Mitrović potopili Mađare, Srbija osmi put osvajač Svetske lige!

Vaterpolisti Srbije odbranili su titulu u Svetskoj ligi, pobedivši u finalu svetske prvake Mađare sa 10:6 (3:2, 4:0, 3:1, 0:3). Finale je bila repriza prošlogodišnje borbe za titulu protiv severnih komšija, pa su "delfini" došli do osmog zlata u Svetskoj ligi, u kojoj su neprikosnoveni. Vodili su sa 10:3 pred ulazak u završnicu, u kojoj su mogli sebi da dozvole luksuz opuštanja, pa je Mađarska ublažila poraz.

Srbija je deklasirala Australiju u polufinalu, a Mađarska je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bila bolja od Crne Gore, koja je došla do trećeg mesta nakon peteraca. Crna Gora je i prošle godine bila treća, a ovi finalisti su se i 2013. u Čeljabinsku borili za titulu - Srbija je tada došla do sedmog zlata.

Dobrom odbranom na centru "delfini" su izborili prvi napad, da bi iskoristili igrača više preko Filipovića sa distance. Sa peterca su Mađari uzvratili preko Deneša Varge. Sredinu prvog perioda obeležila je žestoka odbrana, da bi zalet u napadu uhvatio Prlainović, a nadovezao se Stefan Mitrović elegantnim lobom Nađija za 3:1.

Madaraš je održao korak sa igračem više i postavio konačan rezultat prve četvrtine, i na početku drugog "delfini" su odoleli dugoj opsadi gola, da bi na +2 vratio sjajni Stefan Mitrović.

Odbrana je potpuno neutralisala pokušaje Mađara, Gojko Pijetlović je zaustavljao udarce, Filip Filipović je zatim vezao još dva gola, pa je Dušan Mandić povisio na ubedljivih 7:2 pred odlazak na odmor.

Nervozni su bili Mađari, nisu se smirili za nastavak, što je kažnjeno sa još dva pogotka. Ponovo je bio sa distance bio ubojit Mitrović, Pijetlović je tek loptu sa centarske pozicije sproveo u mrežu, i onda je potpunim opuštanjem u odbrani dozvoljeno Mađarima da postignu gol.

Zaliha od sedam golova prednosti bila je bolna za Mađare, učinili su sve da ublaže poraz, u čemu su uspeli preko Varge uz jedan odbranjen peterac.

Mađarska - Srbija 6:10 (2:3, 0:4, 1:3, 3:0)

Bazen: Hamdan Bin Mohamed Bin Rašid sportski centar. Gledalaca: - Sudije: Gomez (Italija), Borel (Španija).

Mađarska: Nađi, Gor-Nađi, Madaraš 1, Erdelji, Vamoš, Hošnjanski, Anjal, Sivoš, Da.Varga 1, De.Varga 3, Tot, Harai, Deker. Selektor: Benedek.

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović 1, Nikić, Marković, Rađen, Filipović 3, Prlainović 1, S. Mitrović 3, B. Mitrović. Selektor: Savić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.