Filip Kostić za SPORTAL.RS: Tačno je, žele me u Crnoj Gori, videćemo... Očekujem poziv i od našeg Saveza

Izvor: Sportal.rs, 20.Okt.2014, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filip Kostić za SPORTAL.RS: Tačno je, žele me u Crnoj Gori, videćemo... Očekujem poziv i od našeg Saveza

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije izborila je plasman na prvenstvo Evrope pošto je prošlog utorka u Kadizu, u revanš utakmici baraža, savladala domaćina, selekciju Španije sa 2:1.

Senzacionalni trijumf na stadionu "Ramon de Karanca", pred oko 10.000 gledalaca, doneo je izvanredni brzonogi Filip Kostić, koji je u trećem minutu nadoknade vremena, na sjajnu asistenciju Aleksandra Čavrića, nakon trka precizniim udarcem doneo veliki trijumf "orlićima" i naneo prvi poraz >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << selekciji Španije u poslednjih pet godina.

Nekoliko dana nakon izuzetnog uspeha srpskih fudbalera do 21 godine, jedan od junaka baraža za plasman na Evropsko prvenstvo u Češkoj ponovo je u žiži medija, ali iz jednog sasvim drugog razloga.

Naime, Radio-televizija Srbije u svom Dnevniku u nedelju uveče prenela je da je Fudbalski savez Crne Gore ponudio Kostiću da igra za "A" reprezentaciju te zemlje. Fudbaler Štutgarta nije debitovao za "A" selekciju Srbije, što ga, u teoriji, čini dostupnim za nacionalni tim naših komšija.

Da li je istina da su vas kontaktirali Crnogorci?

- To je tačna vest, istina je, i to je sve što mogu da kažem - poručuje Kostić za SPORTAL.RS i skreće razgovor na temu uspeha sa mladom reprezentacijom.

- Još uvek se radujem plasmanu na Evropsko prvenstvo u Češkoj sa mladom reprezentacijom Srbije, koncentrisan sam na rad i treninge, a za dalje videćemo...

Dakle, postoji šansa da zaigrate za Crnu Goru?

- Kontakti postoje... - potvrdio je Kostić, ne želeći dublje da ulazi u to da li je i u kojoj meri zainteresovan da prihvati poziv crnogorskog saveza. U glavi mu se, kaže, još vrte slike iz Kadiza...

- Najsrećniji sam što smo se plasirali na Evropsko prvenstvo i još uvek sam pod utiscima.

Da li su Vas kontaktirali iz Fudbalskog saveza Srbije?

- Tek bi trebalo, evo baš u toku dana (u ponedeljak).

Da li su se slegli utisci nakon Kadiza, gde ste postigli odlučujući gol za plasman Srbije na EP u Češkoj?

- Razmišljam o tome kad god mogu, ali nažalost nisam imao puno vremena pošto sam u međuvremenu imao utakmicu za Štutgart. Svakog dana se setim te utakmice u Kadizu, to sigurno neću nikada zaboraviti u životu. Postigao sam fenomenalan gol, gledam snimak kod kuće često, vraćam, zaustavljam da vidim ponovo... Sam sam sebe iznenadio, pretrčao  sam 40 metara i onda pogodio mrežu. Međutim, moram reći, da nije bilo ekipe, saigrača, ne bih ni ja pružio takvu partiju, niti bismo prošli. Bila je to utakmica za pamćenje!

Možete li nam preneti delić atmosfere onoga što nismo videli, kako je bilo u svlačionici nakon pobede?

- Na moju nesreću, nisam išao u svlačinicu. To je nažalost bio najjači trenutak, a ja sam ga propustio zbod doping kontrole. Uzeli su mene i Slavoljuba Srnića. Iznervirao sam se, već treći put mene izvlače na test.

Slavilo se i u avionu?

- Pevali smo, pili, skakali. Kasnije kada smo stigli u Beograd nastavili smo slavlje u klubu "Stefan Braun". Lepo smo se proveli. Nažalost nisam mogao da odem kući, kod svoje porodice, pošto sam morao nazad u Štutgart. Možda još uvek niko od nas nije svestan uspeha koji smo načinili.

Očekuju Vas novi izazovi u Bundesligi, još čekate na "prvenac" u dresu "švaba"?

- Tačno tako, odigrao sam osam utakmica u Bundesligi za Štutgart i čekam da postignem taj prvi gol. Nisam počeo poslednju utakmicu protiv Leverkuzena (3:3) zbog temperature, koju sam verovatno zaradio zbog napora i učestalih putovanja u kratkom vremenskom roku, Nemačka-Srbija-Španija-Nemačka - podvukao je Kostić.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.