Izvor: RTS, 04.Feb.2023, 19:26

Filip Kostić među najboljim driblerima sveta, bolji od Komana i Mbapea

Srpski reprezentatrivac i fudbaler Juventusa prema analitici Međunarodnog centra za sportske studije četvrti je najbolji dribler na svetu.
Međunarodni centar za sportske studije koji je specijalizovan za statističku analizu fudbala, izbacio je listu najboljih driblera među fudbalerima, a indeks njihove uspešnosti određuje se kad se uzme u obzir učestalost uspešnih driblinga i centaršuteva, vreme provedeno u igri i  sportski nivo odigranih mečeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Po tim parametrima ispred Kostića su samo Usman Dembele iz Barselone sa indeksom 100, Vinisijus Žunior iz Reala sa indeksom 98,7 i Kevin de Brujne iz Mančester sitija sa indeksom 98,4.
Kostićev indeks je 97,9, a iza njega su i: Rafael Leao iz Milana sa 97,4, Kingsli Koman iz Bajern Minhena sa 96,9 ali i Kilijan Mbape, najveća zvezda PSŽ-a sa indeksom 95,5.
Najuspešniji srpski fudbaler posle Kostića je kapiten Ajaksa i reprezentacije Dušan Tadić čiji je indeks 94,1.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.