Izvor: RTS, 12.Jun.2021, 06:23

Filadelfija nadigrala Atlantu, Bogdanović solidan

Košarkaši Filadelfije ubedljovo su nadigrali Atlantu sa 127:111 na gostovanju i poveli sa 2:1 u polufinalnoj seriji istočne konferencije. Gosti su slavili zahvaljujući odličnoj timskoj igri koju nisu uspeli da zaustave Jang, Kolins i Bogdanović.
U timu Filadelfije čak šest igrača je meč završilo sa dvocifrenim šuterskim učinkom, a već na startu su ubedljivo poveli uprkos dobroj efikasnosti Bogdanovića i Janga koji su postigli 12 od prvih 14 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poena domaćina.

Već na početku meča Deni Grin je doživeo povredu lista, pa su gosti bili oslabljeni do kraja meča, ali se to nije ni najmanje osetilo.
Uz odličnu igru Džoela Embida, u timu gostiju glavni teret su poneli igrači sa klupe predvođeni Furkanom Korkmazom koji je po ulasku u igru ubacio osam poena za tri minuta.
Atlanta je samo u drugoj četvrtini i u finišu meča uspevala da pruži adekvatan otpor gostima ali bez šansi zan ni za izjednačenje.
U poraženom timu Tre Jang je bio najefikasniji igrač meča sa 28 poena, a pratili su ga Džon Kolins sa 23 i Bogdanović sa 19 postignutih poena, doduše samo četiri u drugom poluvremenu. I srpski košarkaš se utopio u šutersko sivilo Atlante.
U pobedničkom timu Džoel Embid je sa 27 poena, 9 skokova i 8 asistencija je bio najefikasniji a još petorica igrača su imala dvocigren šuterski učinak. Haris 22, Simons 18, Korkmaz 14 i Kari i Vilijams po 12 postignutih poena.
Četvrtu utakmicu polufinala Atlanta i Filadelfija igraće u noći između ponedeljka i utoraka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.