Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2021, 15:11

Figo: Pohlepan i sebičan potez

Portugalac ogorčen inicijativom 12 klubova

Vest da je 12 velikih evropskih klubova odlučilo da formira Superligu izazvala je brojne negativne reakcije, a među fudbalskim imenima koja su glasno iznela stav protiv novog takmičenja je i Luis Figo.

Čuveni Portugalac koji je igrao za čak tri kluba koja se dovode u vezu sa Superligom (Barselona, Real i Inter) istakao je da su organizatori Superlige na ideju došli vođeni pohlepom.

"Ova takozvana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Superliga je sve samo ne Super. Ovaj pohlepni i sebični potez predstavljao bi katastrofu za klubove na lokalnom nivou, za ženski fudbal i širu fudbalsku zajednicu, i sve to samo kako bi poslužio sebičnim vlasnicima, koji su davno prestali da brinu o svojim navijačima, potpuno zanemarujući sportske zasluge. Tragično", istakao je Figo.

Nekadašnji vezni fudbaler ponikao u Sportingu je tokom bogate karijere ostavio dubok trag u Barseloni, Realu i Interu, a sa madridskim klubom je u sezoni 2001/02. uspeo da se popne na evropski tron i podigne pehar Lige šampiona.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.