Fetelu pol pozicija u Kanadi

Izvor: B92, 08.Jun.2013, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fetelu pol pozicija u Kanadi

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Kanade, sedum trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Aktuelni šampion je do trećeg pola ove sezone, a 39. u karijeri, došao na stazi "Žil Vilnev" u vremenu od 1:25.425 minuta.

Fetelu će se u prvom redu na startu trke, u nedelju u 20 časova, pridružiti Luis Hamilton u Mercedesu, dok će treći biti vozač Vilijamsa Valteri Botas.

Kvalifikacije u Montrealu obeležilo je dosta uzbuđenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << promenjivi uslovi, i potpuna dominacija Fetela. Mladi Nemac je od početka pokazao da je najozbiljniji kandidat za pol poziciju, ali nije zaslužio epitet junaka dana, već on pripada Botasu. Sjajni Finac je bio brz tokom celih kvalifikacija, da bi u ključnim trenucima uspeo da nadmaši mnogo iskusnije vozače i bio je samo četiri i po desetinke iza Fetela.

Najbolju trojicu sledio je Niko Rozberg u drugom Mercedesu, ispred Fetelovog timskog kolege Marka Vebera i Fernanda Alonsa u Ferariju. Prvu desetoricu kompletirali su Žan-Erik Vernj u bolidu ekipe Toro Roso, vozač Fors Indije Adrijan Zutil, Kimi Raikonen u Lotusu i drugi vozač ekipe Toro Roso Danijel Rikardo.

Prvi deo kvalifikacija obeležila je eliminacija vozača Fors Indije Pola di Reste i Romana Grožana u Lotusu. Di Resta je u sličnim uslovima bio najbrži na prvom treningu u Montrealu, ali je u kvalifikacijama imao tek 17. vreme. Grožan je, s druge strane, bio dva mesta iza njega, ali će na startu biti pomeren na samo začelje zbog kazne koju je dobio posle Velike nagrade Kanade. Između njih dvojice će tako biti vozači Katerhema i Marusje Šarl Pik, Žil Bjanki, Maks Čilton i Gido van der Garde.

U drugom delu uslovi na stazi su se značajno pogoršali u prvim trenucima, a dva minuta pre kraja istaknuta je crvena zastavica posle udesa Felipea Mase u Ferariju. Brazilac je izgubio kontrolu nad bolidom i bočnom stranom udario u zaštitnu ogradu, slično kao dva puta u Monte Karlu, zbog čega nije bilo bezbedno da se normalna akcija na stazi nastavi.

Posle petominutne pauze, kvalifikacije su nastavljene, uslovi su tada već bili bolji, a svi vozači su se i pre nego što je dato zeleno svetlo poređali u boksu i čekali izlazak na stazu. Kroz cilj su na vreme da bi zabeležili brzi krug prošli svi vozači sem Džensona Batona u Meklarenu i Fetela, koji se odmah vratio u boks. Na kraju, pored Mase, eliminisani su Niko Hilkenberg u Zauberu, vozač Meklarena Serhio Peres, Pastor Maldonado u Vilijamsu, Baton i drugi vozač Zaubera Esteban Gutijeres, koji će zauzeti pozicije od 11. do 15, dok će Brazilac biti 16.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fetelu pol pozicija u Kanadi

Izvor: B92, 08.Jun.2013

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Kanade, sedum trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1...Aktuelni šampion je do trećeg pola ove sezone, a 39. u karijeri, došao na stazi "Žil Vilnev" u vremenu od 1:25.425 minuta...Fetelu će se u prvom redu na startu trke,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.