Fetel se izvinio Veberu

Izvor: Press, 24.Mar.2013, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fetel se izvinio Veberu

Veber je vodio tokom većeg dela trke za Veliku nagradu Malezije. ali ga je Fetel, uprkos nalogu uprave tima,  pretekao 12 krugova pred kraj i na kraju trijumfovao.
"Sada se osećam kao crna ovca. Sve što mogu da kažem jeste da se izvinem Marku. Nisam ponosan zbog ove pobede koja je trebalo da pripadne njemu", rekao je Fetel koji je ignorisao tokom trke na Sepangu naređenja tima da uspori i praktično pusti Veberu prednost. 
Fetel je naglasio da je pretekao timskog kolegu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << rukovođen takmičarskim instinktom. 
"Namerno sam ga pretekao, očigledno je da sam to želeo da uradim, ali svakako mi nije bila namera da ignorišem strategiju tima. Pogrešio sam", rekao je Fetel.
Veber je imao sjajan start trke, uspevši da skoči sa petog na prvo mesto, a onda mu je pred kraj trke rečeno da uspori, kako bi sačuvao motor i gume.
Istu taktiku usporavanja trebalo je da primeni i Fetel, ali se on oglušio o naređenja, napao timskog kolegu i pretekao ga na 12 krugova do cilja, došavši na kraju do 27. pobede u karijeri.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Fetel se izvinio Veberu što ga je pretekao

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Mar.2013

Aktuelni trostruki šampion sveta u Formuli 1 vozač Red Bula Nemac Sebastijan Fetel izvinio se svom klupskom kolegi Australijancu Marku Veberu što ga je pretekao u završnici trke i osvojio Gran pri Malezije.. (FOTO: AP). Veber je vodio tokom većeg dela trke za Veliku nagradu Malezije. ali ga je Fetel,...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.