Fetel opet na stazi, voziće bolid sa kojim je osvojio titulu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 14:13

Fetel opet na stazi, voziće bolid sa kojim je osvojio titulu

Nemac će biti deo spektakla.

Četvorostruki šampion sveta u Formuli 1 Sebastijan Fetel voziće devetog septembra bolid Red Bula na stazi Nirburgring.

U saopštenju Red Bula se navodi da će Fetel učestvovati zajedno sa mladim vozačima na spektaklu na stazi Nirburgring koji će trajati 12 sati.

Ceo spektakl će biti u sklopu demonstacije vožnje na e-gorivima. Nemac će voziti bolid RB7 sa kojim je 2011. godine osvojio titulu u šampionatu F1.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Na stazi u Nirburgringu nastupiće i rezervni vozač Red Bula Danijel Rikardo. On će nastupiti u bolidu RB8 koji je vozio 2012. godine.

Fetel je sa ekipom Red Bula osvojio titule u F1 2010, 2011, 2012. i 2013. godine. On je vozio za Toro Roso, Red Bul, Ferari i Aston Martin, a iz F1 se povukao prošle godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.