Fetel će izvući pouke

Izvor: Mondo, 26.Dec.2014, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fetel će izvući pouke"

Direktor Red Bula Kristijan Horner veruje da će loši rezultati iz minule sezone učiniti četvorostukog šampiona Formule jedan boljim vozačem.

Foto: Guliver/Getty Images/Mark Thompson

Sebastijan Fetel u godinu na izmaku je ušao na krilima dominacije ostvarene u periodu 2010-2013, ali ne samo da nije odbranio titulu, nego na 19 trka nije ostvario nijednu pobedu!

Zauzeo je peto mesto u generalnom plasmanu, sa 167 bodova. Drugoplasirani Niko Rozberg osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je 150 bodova više, a novi šampion Luis Hamilton 217 više!

Novi timski kolega u Red Bulu, Danijel Rikardo, takođe je bio uspešniji...

"Ovo je bila teška godina za Fetela. Nije imao mnogo sreće, stvari mu često stvari nisu išle na ruku, a povrh svega, nije bio zadovoljan bolidom nakon promene pravila", rekao je Kristijan Horner za sajt "Autosport".

"On je izuzetno talentovan vozač. Mislim da je prvi put imao lošije rezultate od drugog vozača u timu i to je morao da prihvati. Sebastijan će sigurno izvući pouke iz ove sezone", dodao je direktor Red Bula.

Dvadesetsedmogodišnji Nemac napustio je tim godinu dana pre isteka ugovora i prešao u Ferari, gde će biti naslednik Fernanda Alonsa, novog člana Meklarena.

Fetelovo mesto zauzeće dvadesetogodišnji Rus Danil Kvjat, od koga se mnogo očekuje u saradnji sa već afirmisanim, ali takođe mladim Rikardom (25).

Novi šampionat počeće 15. marta, kao i obično, trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.