Festival tamburaških orkestara Vojvodine u Rumi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival tamburaških orkestara Vojvodine u Rumi

Dvorana Kulturnog centra u Rumi bila je ispunjena ljubiteljima muzike, na otvaranju 26. Festivala tamburaških društava Vojvodine. U pitanju je još jedno značajno kulturno dešavanje u Rumi, organizovano pod pokroviteljstvom Opštine.

Tradicionalni zvuk tamburice nije izgubio bitku sa modernim zvucima, za šta su dokaz mladi ljudi i deca koja gaje ljubav upravo prema ovom instrumentu, u čijem zvuku slušaoci rado uživaju.

U organizaciji festivala učestvovali su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Savez tamburaških društava Vojvodine i KC ''Brana Crnčević'' u Rumi, a u toku večeri na bini se predstavilo 7 tamburaških orkestara iz Srbije.

Opština Ruma kao i ranijih godina podržala je održavanje festivala koji čuva tradicionalne zvuke tamburice, a na kom su se mogle čuti i kompozicije klasične muzike.

S obzirom da je festival ove godine bio revijalnog karaktera, učesnici su mogli bez pritiska da pokažu lepote pripremljenih kompozicija, dok je stručni žiri učesnicima dao opisne ocene i pohvale.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.