Fešta u Galatasaraju: Zaha dočekan kao bog, Ikardi ostaje

Izvor: B92, 23.Jul.2023, 23:17

Fešta u Galatasaraju: Zaha dočekan kao bog, Ikardi ostaje

Veiliki posao u nekoliko dana napravila je uprava turskog šampiona Galatasaraja koji bi ove sezone mogao da pomrsi mnogima račune u Evropi.

Galatasaraj će naredne sezone imati jednu od jačih napadačkih linija, u Turskoj je to sigurno najpotentnija ofanziva, a pokazaće se da li i u konkurenciji sa najjačima u Evropi.

Galatasaraj je u nedelju dočekao najveće pojačanje ovog leta, Vilfrida Zahu iz Kristal Palasa, kojem je priređen spektakularan doček od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strane navijača ovog turskog kluba.

Zaha je nakon isteka ugovora sa premijerligašem imao novi ugovor na stolu od Palasa, na četiri godine, ali se ipak odlučio za promenu sredine.

U Galatasaraju će ga dočekati Argentinac Mauro Ikardi koji je dogovorio ostanak u klubu i nakon što mu je istekla pozajmica iz Pari Sen Žermena.

Francuski prvak će dobiti 10 miliona evra na ime otkupa ugovora nekadašnjeg napadača Intera, a on će potpisati novi sporazum sa Turcima - do 2026. godine.

Konačno, u nedelju još lepih vesti za navijače Galatasaraja...

Novi igrač tog kluba postao je još jedan ofanzivac, Sedrik Bakambu (32) čiji je dolazak izazvao posebno zanimanje fudbalskog sveta pošto je pre samo 23 dana već parafirao saradnju sa klubom iz Dubaija Al-Nasrom.

U međuvremenu, zbo ponue Galatasaraja, se predomislio i vratio se evropskom fudbalu.

Uz ova tri igrača, Galatasaraj će u navali da računa, između ostalih, i na supertalentovanog Zaniola pa je jasno koliko ubojitu ofanzivu, barem na papiru, ima turski šampion za narednu takmičarsku kampanju.

Galatasaraj 25. jula igra prvi meč kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Žalgirisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.