Ferstapen poredio F1 i NASCAR: To bi bila šteta

Izvor: B92, 07.Avg.2023, 13:15

Ferstapen poredio F1 i NASCAR: To bi bila šteta

Maks Ferstapen vozač Red Bula analizirao je pristup Formule 1 kada se radi o trkama po kiši.

Na stazi Spa u Belgiji je nedavno poginuo Dilano vant Hof, a pre par godina i vozač Formule 2 Antoan Uber.

Kada god pada kiša u Belgiji, opasno je voziti na toj kultnoj stazi i pogotovo je problem prskanje vode sa zadnjih točkova što prilično smanjuje vid vozaču iza tog vozila.

Ferstapen je objansio kako ta situacija izgleda iz njegovog ugla i kako treba pristupiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešavanju ovog problema.

"Veoma je teško rešiti ove stvari, uvek ćemo imati problema sa tim i uvek imati prskanje vode. Da postoje neke vrste blatobrana koje bi prekrile točkove ne bismo imali veliku razliku u odnosu na trenutnu situaciju, pa vozilo bezbednosti je smanjivalo vid i meni, a ja sam bio prvoplasirani. Na stazi ima takvih problema", rekao je Ferstapen.

Na pitanje Autosporta šta još može da se uradi, rekao je:

"Još dok sam bio u Formuli 3 nisam mogao da vidim ništa. Oduvek je bilo tako, pitajte bilo koje vozače koji su ranije vozili Formulu 1 i nikada ništa nije moglo da se vidi. Naravno, s vremena na vreme se dese incidenti i nekada to ima fatalne ishode pa ljudi pričaju o tome više jer trenutno niko i ne može da vozi po kiši baš iz tih bezbednosnih razloga jer se ništa ne vidi. Bilo bi šteta da se uradi stvar kao u NASCAR šampionatu, tamo ni ne voze po kiši", rekao je Maks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.