Ferstapen najbrži kod kuće

Izvor: B92, 26.Avg.2023, 18:30

Ferstapen najbrži kod kuće

Vozač Red Bula Maks Ferstapen startovaće sa pol pozicije u trci Formule 1 za Veliku nagradu Holandije, pošto je bio najbrži u današnjim kvalifikacijama.

Aktuelni svetski šampion ostvario je rezultat od 1:10,567 minuta, pa će pred domaćim navijačima u Zandvortu startovati sa pol pozicije.

To je njegova osma pol pozicija u sezoni.

Drugo mesto u kvalifikacijama zauzeo je Lando Noris iz Meklarena sa 0,537 sekundi zaostatka, a sa trećeg mesta startovaće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džordž Rasel iz Mercedesa, koji je imao 0,727 sekunde zaostatka.

Vozač Vilijamsa Aleksander Albon bio je četvrti, Fernando Alonso iz Aston Martina peti, Karlos Sainc iz Ferarija šesti, a sa sedmog mesta startovaće vozač Red Bula Serhio Peres.

Vozač Meklarena Oskar Pjasti bio je osmi, Šarl Lekler iz Ferarija deveti, a Logan Saržent iz Vilijamsa 10.

Sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton iz Mercedesa trku će početi sa 13. mesta.

Trkačkim vikendom u Holandiji nastavljenje šampionat Formule 1 posle letnje pauze, uoči koje je Red Bul ostvario svih 12 pobeda.

Trka za Veliku nagradu Holandije na programu je u nedelju od 15 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ferštapen osvojio pol poziciju na domaćem terenu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 26.Avg.2023

Trka za Veliku nagradu Holandije na programu je u nedelju od 15.00 Vozač Red Bula, Maks Ferštapen startovaće sa pol pozicije na trci za Veliku nagradu Holandije. Ferštapen je sa vremenom 1:10.567 bio najbrži u Zandvortu, te će tako i osmi put u sezoni startovati sa prvog mesta. Iza njega bio...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.