Ferstapen: Odlična trka; Lekler: Frustrirajući kraj

Izvor: B92, 11.Sep.2022, 18:33

Ferstapen: Odlična trka; Lekler: Frustrirajući kraj

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je danas da je imao odličnu trku, kao i da je na svakom delu staze Monca bio najbrži.

Ferstapen je trijumfovao u trci za Veliku nagradu Italije.

"Imali smo odličnu trku, na svakom delu staze smo bili najbrži, nije bilo degradacije guma i imali smo stvarno dobar bolid i samo smo kontrolisali razliku do kraja, kada je izašlo sigurnosno vozilo. Nažalost trka nije ponovo pokrenuta, ali sve u svemu imali smo jako dobar dan", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Ferstapen.

Holanđanin je u Monci ostvario petu pobedu zaredom i svoju prvu na legendarnoj italijanskoj stazi.

Ferstapen je dodao da je nakon što je krenuo sa sedmog mesta zbog promene motora, ubrzo pronašao ritam.

"Bilo je jako dobro na gumama, bilo je stvarno lepo voziti danas iako je napolju bilo prilično vruće", rekao je on.

Drugo mesto je pripalo vozaču Ferarija Šarlu Lekleru, koji nije bio zadovoljan kako se trka završila.

"Kraj je vrlo frustrirajući. Voleo bih da smo mogli da se trkamo. Šteta. Dao sam sve od sebe, ali danas smo osvojili drugo mesto. Voleo bih da sam mogao da pobedim ispred neverovatnih navijača koje imamo ovde, jednostavno nisam mogao danas", istakao je Lekler.

Poslednje mesto na pobedničkom podijumu pripalo je vozaču Mercedesa Džordžu Raselu.

"Rekao sam timu na radiju da nije važno da li smo brzi ili spori, stalno smo na podijumu. Nažalost ovog vikenda definitivno nismo tamo gde smo želeli da budemo kao tim, ali uprkos tome možemo da se osvrnemo na ove tri trke, dva podijuma i četvrto mesto, moramo biti zadovoljni time", rekao je Rasel.

U generalnom plasmanu šest trka pre kraja vodi Ferstapen sa 335 bodova, drugi je Lekler sa 219, a treći je Serhio Peres iz Red Bula sa 210 bodova.

Naredna trka vozi se 2. oktobra za Veliku nagradu Singapura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.