Ferstapen: Napravili smo odličan posao

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 18:18

Ferstapen: Napravili smo odličan posao

Maks Ferstapen, dvostruki uzastopni svetski prvak, ostvario je petu uzastopnu i ukupno sedmu ovosezonsku pobedu u šampionat F1.

Vozač Red Bula rekao je da je najvažnije bilo zadržati prvo mesto posle starta trke Formule 1 u Austriji, kao i da je cela ekipa napravila odličan posao tokom vikenda.

"Naravno, odlučili smo da ne idemo u boks tokom virtuelnog vozila bezbednosti (15. krug) i samo smo pratili našu uobičajenu strategijju i mislim da je to dobro funkcionisalo", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Ferstapen, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Holanđanin je povećao i prednost u generalnom plasmanu, gde sada ima 81 bod više od timskog kolege Serhija Peresa.

"Ne volim da razmišljam o tome, samo uživam u trenutku dok vozim ovaj bolid... Sprint vikend je uvek vrlo naporan i puno stvari može krenuti po zlu, a srećom, mnogo nam je stvari pošlo za rukom ovaj vikend", rekao je Ferstapen, koji je u subotu slavio u sprint trci.

Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Šarl Lekler, koji je posebno istakao promene na bolidu.

"Izgleda dobro za budućnost. Tim je napravio odličan posao da unapređenja na bolidu budu ranije. Očigledno se mora još dosta toga napraviti, Maks i Čeko (Peres) imaju jak tempo", dodao je Lekler.

Poslednje mesto na pobedničkom podijumu pripalo je Peresu, koji je trku počeo sa 15. mesta.

"Za mene je lično ovo bio težak vikend. Bio sam bolestan u četvrtak, imao sam visoku temperaturu. Na kraju imali smo fantastičnu strategiju i odličan tempo", rekao je Peres.

U generalnom plasmanu posle devet trka vodi Ferstapen sa 229 bodova, drugi je Peres sa 148 bodova, a treći je Alonso sa 129 bodova.

Naredna trka vozi se za sedam dana za Veliku nagradu Velike Britanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.