Ferguson kritikovao sudiju Vajlija

Izvor: B92, 05.Okt.2009, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferguson kritikovao sudiju Vajlija

Fudbalska asocijacija Engleske (FA) zatražila je od menadžera Mančester Junajteda Aleksa Fergusona da objasni svoje negativne komentare o sudiji Alanu Vajliju.

Ferguson je Vajlija označio kao jednog od krivaca za remi njegovog tima sa Sanderlendom (2:2). "Razočaran sam sudijom, nije produžio meč posle gola, igralo se još četiri minuta i dve sekunde. Uz to, trebalo mu je po 30 sekundi da dodeli žuti karton, bilo je očigledno da nije spreman i da mu je često potreban >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odmor. Tempo igre zahtevao je spremnog sudiju".

"U inostranstvu postoje sudije koje su savršeno fizički spremni, imamo i mi nekih, ali to nije slučaj sa Vajlijem. Zaista, bilo je smešno", dodao je Ferguson.

Čelnici FA su, nakon što su pročitali opaske ser Aleksa, pismeno zatražili od Škota da objasni svoje postupke.

Dermot Galager, bivši sudije i Vajlijev prijatelj, razočaran je Ferugsonovim komentarima.

"Za 17 godina koliko postoji Premijer liga, ovo je prvi put da čujem takvu kritiku na račun sudije, da nije dovoljno fizički spreman. Ovo je 2009. godina i sa treninzima koje sudija sada imaju tvrditi tako nešto je smešno. Oni treniraju 4-6 puta nedeljno intenzitetom koji je do pre 10-ak godina bio nezamisliv".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.