Ferguson: Ništa nije valjalo

Izvor: B92, 13.Sep.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferguson: "Ništa nije valjalo"

Menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson bio je vrlo nezadovoljan igrom svog tima u porazu od Liverpula (2:1).

"Ništa pozitivno ne možemo da izvučemo iz ovog meča. Osim možda Rija Ferdinanda, niko nije igrao kako treba. Bilo je prilično razočaravajuće. Odbrana nam je bila loša priliko oba gola rivala", iznerviran je bio škotski stručnjak.

Junajted je kombinacijom smušenosti igrača i nesrećnog spleta okolnosti primio oba pogotka, ali Ferguson >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže da je Liverpul zasluženo pobedio.

"Sve skupa gledano, oni su bili bolji tim. Bili su borbeniji, stalno su nas pritiskali i zaslužili su pobedu. Ipak, moja ekipa trebalo je da ume da se izbori sa takvim stilom igre rivala. Ovako loša igra ne očekuje se od Junajteda. Obično i kada imamo loš dan, mogu se pronaći dobre stvari, a sada to nije slučaj", nastavio je sa kritikama 66-godišnji menadžer.

Mančester je pre ove utakmice pobedio na pet od poslednjih šest gostovanja na Enfild Roudu.

"Nezgodno kod takvih tradicija jeste činjenica da je rival motivisaniji svaki sledeć put kada igrate", rekao je Ferguson, a potom se osvrnuo na isključenje Nemanje Vidića, "Karager je pravio takve startove celu utakmicu, pa nije sankcionisan. Imali smo nekoliko žutih i jedan crveni karton. Da li je to odraz prljave igre Junajteda? Rekao bih da nije. Mislim da publika ima veliki uticaj (na odluke sudija)".

Karager: "Bitno za samopouzdanje"

U Liverpulu su, logično, bili vrlo srećni posle dugo iščekivane pobede. Džejmi Karager kaže da trijumf nad velikim rivalom 'Crvenima' daje nadu da mogu do titule šampiona ove sezone.

"Ova pobeda nam daje samopouzdanje jer smo nadigrali najbolji tim u Evropi. Nadamo se da ovaj put možemo da izguramo do kraja sezone. Trijumf nam je dodatni podstrek jer do sada nismo igrali tako dobro", izjavio je Karager, koji je ponikao u Liverpulu.

Menadžer Rafa Benites takođe ističe porast samopuzdanja kao veliku dobit iz pobede nad Junajtedom.

"Na poluvremenu smo pričali kako treba da verujemo u sebe i da budemo odlučniji u kretanju napred. U nastavku smo zasita bili najbolji tim. Pokazali smo kvalitet i jak karakter posle rano primljenog gola. Drago mi je i da su se Robi Kin i Dirk Kajt lepo razumeli na terenu, njihov presing na rivala mnogo je značio ostatku ekipe", rekao je Španac.

Mančester junajted u sledećoj rundi igra još jedan derbi, pošto putuje u London na gostovanje Čelsiju. Liverpul dočekuje Stouk.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.