Ferguson: Neke sudije su spremne isto koliko i mesarevi psi

Izvor: Blic, 05.Okt.2009, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferguson: Neke sudije su spremne isto koliko i mesarevi psi

Posle razočaravajućih 2:2 u prvenstvenom meču sa Sanderlendom, menadžer Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson okrivio je sudiju Alana Vajlija za remi, indirektno mu poručivši da je bio u kondiciji kao "mesarev pas".

"Jako sam razočaran sudijom Vajlijem. Nije produžio vreme posle našeg drugog gola, već se vukao prema centru igrališta kako bi došao do daha. Ritam ovakvih utakmica zahteva sudije koje su u kondiciji i koji mogu da trče svih 90 minuta. On nije bio spreman. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kad pogledate ostale sudije po Evropi, većina njih su u kondiciji poput mesarevih pasa. To se ne sme događati u Premijer ligi. Njemu je trebalo 30 sekundi da posle posle pokazanog žutog kartona zabeleži ime igrača. Trebao mu je odmor. To je smešno", rekao je Ferguson.

Njegove izjave upućene na račun sudije Vajlija, uz pojedine komentare Sema Alardajsa, biće narednih dana predmet istrage Fudbalske asocijacije Engleske i sva je prilika i da će Ferguson biti kažnjen.

"Istraga je u toku, razmotrićemo te izjave i njihov kontekst. Ono što mene brine jeste to što su izjave o Alanovoj fizičkoj spremi potpuno neosnovane i neopravdane. To će povrediti jednog od naših najiskusnijih profesionalaca, ali i njegove kolege", rekao je portparol FA.

Pojedini mediji navode da se očekuje i reakcija Rafe Beniteza, koji je prošle sezone vodio rat sa ser Aleksom, a jedna tačka spora je bila i ta što je menadžeru Junajteda "dozvoljeno mnogo toga, pa i nekažnjeno komentarisanje sudija".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.