Ferguson: Liga Šampiona bolja od SP

Izvor: B92, 08.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferguson: Liga Šampiona bolja od SP



Menadžer Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson smatra da je, po fudbalskim standardima, Liga Šampiona jače takmičenje od svetskog prvenstva.

Ferguson je poslednjih nekoliko dana proveo na sedmom skupu elitnih trenera Evrope, na kojem je razgovarano na temu unapređenja fudbalske igre. Ser Aleks je predsednik udruženja "Coaches Circle" čiji su članovi proslavljeni treneri poput Kapela i Vengera.

Na debati je zaključeno da je klupski fudbal trenutno kvalitetniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od reprezentativnog. Škotski stručnjak je zaključio da je kvalitet fudbala na svetskim prvenstvima bio razočaravajući u poslednjih 20 godina i da je poslednje jako prvenstvo odigrano u Meksiku 1986. godine.

''Mislim da su Liga Šampiona i engleska Premijer liga na najvišem nivou i da je Liga Šampiona bolja od svetskog prvenstva. Ne sećam se kada sam gledao dobro svetsko prvenstvo. Kada je Liga osnovana, niko nije mogao da predpostavi koji će nivo dostići. Ovo udruženje trenera koje je osnovala UEFA je opredeljeno ka unapređenju fudbala i podizanja nivoa igre", rekao je Ferguson.

Ferguson se posle toga osvrnuo na predstojeću utakmicu svog tima sa gradskim rivalom.

"Svi pamtimo kakav je fudbaler bio Stjuart Pirs. Odvažan, agresivan igrač, srčan i pun entuzijazma zbog čega je bio veliki igrač. Tim koji vodi neguje takvu igru. Treneri poput Pirsa, koji rade na unapređenju svojih mgućnosti imaju velike šanse na uspeh".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.