Ferero: Alkaras nema nivo želje za pobedom koji bih ja želeo da ima

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 11:47

Ferero: Alkaras nema nivo želje za pobedom koji bih ja želeo da ima

Huan Karlos Ferero, trener Karlosa Alkarasa, kaže da nije zabrinut posle povrede španskog igrača.

Alkaras je na turniru u Rio de Žaneiru iskrenuo članak, tako da ga nije bilo na terenu ove nedelje.

Zanimljivo je da teniser iz Mursije nema titulu još od jula kada je u finalu pobedio Novaka Đokovića.

U intervjuu za Marku, Ferero je rekao da nije zabrinut zbog rezultata.

"Beležio je dobre rezultate. Šteta je za Masters u Sinsinatiju jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio na poen od trijumfa. Na US Openu je stigao do polufinala. Kada igrate sa tako dobrim igračima teško je osvojiti svaki turnir", rekao je Ferero.

Popularni "Moskito" svestan je da njegov učenik oseća teret favorita.

"Za svakog igrača može da postane opterećenje kada ne osvaja turnire. Za veoma dobre igrače veoma je važno da postižu rezultate koji im otvaraju put. Naravno da Karlos želi da pobeđuje, ali... Ne vidim ga sa bilo kojim tipom želje, a to je vrlo važno. Nema kod njega tog stresa za pobedom koji bih ja želeo da vidim", dodao je Ferero.

Ipak, svestan je da njegovog učenika očekuje dosta toga i smatra da ima prostora za napredak.

"Karlos želi da stvari radi dobro i da napreduje u svakom mogućem smislu, sa 20 godina otvara mu se mnogo toga", kaže Ferero.

Mnogi vide da će Alkaras i Siner obeležiti tenis u narednoj deceniji i dalje.

"Imaju jako zdravo, veoma dobro rivalstvo i odnos. Karlos vidi šta to Janik radi dobro i uzimaće jedan drugom ponešto. Znam da nije lako kada gubite, jer je to vaš najveći rival ili jedan od njih. Što više poraza imate i što više igrate, time je teže održati dobar odnos", zaključio je Ferero.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.