Ferer osvojio turnir u Ouklendu

Izvor: B92, 13.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferer osvojio turnir u Ouklendu



Španac Tomi Robredo je bio prvi nosilac turnira u Ouklendu, ali to nije impresioniralo njegovog zemljaka Davida Ferera, koji ga je u finalu koji se igrao za nagradni fond od 416.000 dolara savladao u dva seta – 6:4, 6:2.

Fereru, koji je trenutno 16. teniser na svetskoj rang listi, ovo je treća titula u karijeri i prva na tvrdoj podlozi.

Meč 24-godišnjih Španaca koji su bili saigrači prošle godine u Dejvis Kupu, odložen je zbog kiše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je padala puna dva časa. Posle prekida, Ferer je osvojio 12 poena za redom, a nakon novog pljuska Robredo se vratio i izjednačio na 4:4.

Fereru je ovo prva titula od Štutgarta prošle godine. U ATP finalima ima skor tri pobede i tri poraza. Prvi međusobni duel Robreda i Ferera prošle godine u Hamburgu pripao je poraženom finalisti u Ouklendu.

"Kada god igram protiv njega, uvek je neizvesno. On je veoma dobar i čvrst igrač i nalazi se među 10 najboljih. U prvom setu on ima više šanse, ali ja igram bolje u drugom i trećem. Srećan sam što sam osvojio svoj prvi turnir na tvrdoj podlozi. Igrao sam dobro čitave nedelje, a najbolje u finalu", rekao je Ferer.

Robredo, sedmi teniser na ATP listi ima skor u finalima 4-5. Svih osam prethodnih finala igrao je na šljaci. Duel u Ouklendu bilo je prvo špansko finale od Barselone iz prošlog aprila kada je Robredo izgubio od Rafaela Nadala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.