Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2021, 22:07

Ferencvaroš je baš porastao: Slaviji dva komada i otvoren put ka četvrtoj rundi (VIDEO)

Česi proigrali kad su bili na ivici debakla, ali je bilo kasno - 2:0

Izgleda da nije (samo) do trenera. Postavio je Sergej Rebrov postojane temelje u Ferencvarošu pre nego što je rešio da svoje znanje naplati na Bliskom istoku.

Rebrov je otišao, a Fradi i dalje igra sjajan fudbal i postaje ozbiljna evropska marka. Jer, mora da je ozbiljan tim koji sa 2:0 u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tuče prašku Slaviju, klub koji tri poslednje godine pravi fenomenalne rezultate, dva puta je bio u četvrtfinalu Lige Evrope.

Veliki korak je napravio prvak Mađarske ka Ligi šampiona, u kojoj je igrao prethodne sezone. Ima dva gola prednosti pred revanš u Pragu sledeće nedelje, ali biće pod strahovitim pritiskom u prestonici Češke, jer je Slavija i u poslednjih 20 minuta u Budimpešti držala zeleno-bele u šahu, ali taj pritisak nije uspela da kruniše makar jednim golom.

Sve kad se sabralo na kraju, Slavija je na papiru bila bolji tim. Imala je šansi, ali sve je došlo kasno, kada su Mađari već imali dva gola prednosti i stali u gard ispred svog gola da ih sačuvaju. Ljuljali su se, golman Dibuš je skinuo dva-tri odlična udarca češkog tima i nisu pali.

Istina, Ferencvaroš je poveo uz neverovatnu sreću. Gol koji je primio Kolar nekada se danima vrteo na tv špicama. Lagana povratna lopta štopera, koja se kao zmija provukla ispod noge indolentnog golmana Slavije. Trans na tribinama i šok koji je uzdrmao redove Pražana.

A, samo što je krenulo drugo poluvreme – penal. Još jedan dar gostiju za Mađare, koji je Karatin umeo da iskoristi – 2:0. Kapital kojem su se u Budimpešti samo nadali u najoptimističnijim scenarijima.

Imao je posle toga Tokmak Nguen, najbolji fudbaler Ferencvaroša čist zicer, bio je sam ispred golmana, da postigne i treći gol, na odbitak je onda naleteo i prvi strelac tima Uzuni, koji je poslao fudbal pored gola.

Nakon toga su se u Slaviji presabrali, shvatili da su na ivici katastrofe i da moraju da počnu da igraju. I zaigrali su stvarno dobro, parkirali su se ispred šesnaesterca prvaka Mađarske, međutim, puteva do gola nije bilo mnogo. I ono nešto što su stvorili, nisu iskoristili.

Fradi ima 2:0, puca vidik ka Ligi šampiona, ali treba preći Karlov most...

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE – TREĆE KOLO (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Malme - Rendžers 2:1 (0:0)

/Riks 47, Birmančević 49 - Dejvis 90+5/

Sparta Prag - Monako 0:2 (0:1)

/Čuameni 37, Foland 59/

Kluž - Jang Bojs 1:1 (1:0)

/Manea 4 - Siero 90+3/

Genk - Šahtjor 1:2 (1:0)

/Onuaču 39 - Tete 63p, Alan Patrik 81/

PSV - Midtjiland 3:0 (3:0)

/Madueke 19, Gece 29, Gakpo 32/

Crvena zvezda - Šerif 1:1 (1:1)

/Dioni 45+1 - Kasteneda 33/

Olimpijakos - Ludogorec 1:1 (0:0)

/Kamara 87 - Despodov 50/

Sreda

Spartak Moskva - Benfika 0:2 (0:0)

/Silva 51, Žilberto 74/

Dinamo Zagreb – Legija  1:1 (0:0)

/Petković 60 – Muči 82/

Ferencvaroš – Slavija Prag 1:0 (2:0)

/Kačaraba ag 44, Karatin 50p/

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.