Ferari pojačao mere bezbednosti

Izvor: B92, 07.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferari pojačao mere bezbednosti



Ferari je pojačao mere bezbednosti unutar tima pred novu sezonu F1, kako bi izbegao ponavljanje špijunske afere od prošle godine u kojoj je u Meklaren dospelo 780 strana poverljivog materijala. Direktor operativnog sektora Mario Almondo je na predstavljanju novog bolida u Maranelu u ponedeljak izjavio da tim sve shvata toliko ozbiljno da na prezentaciju nisu pustili ni fotografe. "Bezbednosni nivo u firmi je izuzetno unapređen. Svako ko poseti Ferari mora da potpiše ugovor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o poverljivosti", rekao je Almondo.

"Ovo nije moja lična inicijativa. Obezbeđenje je znatno pojačano, a imamo i redovne sastanke na kojima proveravamo nivo bezbednosti unutar tima. Očigledno je da sigurnost ne može biti postignuta bez discipline i organizacije, tako da je čitav koncept povezan sa organizacijom i ponašanjem ljudi. Svako ko radi za nas mora da se složi sa određenim vrstama regulacija sa etičke strane. Na tome najviše i radimo, pošto neki od zaposlenih imaju površan pristup radu”, dodao je Almondo.

Afera "Spajgejt” izbila je prošlog juna, kada je tehnički menadžer Ferarija Najdžel Stepni optužen da je glavnom dizajneru Meklarena Majku Koulenu prodao poverljive informacije o Ferariju.

Stepni i Koulen su otpušteni, dok je Meklaren kažnjen sa sto miliona dolara, uz oduzimanje svih konstruktorskih bodova, zbog svesnog posedovanja poverljivih dokumenata.

I u Ferariju se pojavio sličan problem 2004. Dva radnika su osuđena nakon što su pronađeni krivima za dilovanje informacijama sa Tojotom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.