Fer plej jači od želje za pobedom

Izvor: B92, 28.Sep.2013, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fer plej jači od želje za pobedom

Španski dugoprugaš Ivan Fernandes Anaja pokazao je da fer plej još postoji, pošto je na sopstvenu štetu prepustio prvo mesto drugom takmičaru.

Na kros-kantri takmičenju u gradiću Burlada, 24-godišnji Anaja pokazao je veliko srce, kada je pomogao svom prijatelju Abel Mutaiju da se vrati na stazu.

Mutai se izgubio oko deset metara pre cilja misleći da je stigao na konačno odredište i da je pobedio. Umesto da iskoristi trenutak i nastavi ka cilju, Anaja je ipak zasluženo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvo mesto prepustio svom protivniku.

Na iznenađenje mnogih prisutnih, Anaja je rekao da nije zaslužio da pobedi i da čak i u slučaju da može da vrati vreme, opet bi isto postupio. Njegov trener i nekadašnji dugoprugaš Martin Fus rekao je da kako je njegov učenik pokazao širokogrudost koje u današnje vreme poseduje mali broj ljudi.

Čin španskog dugoprugaša nije mu doneo prvo mesto niti ga je učinio uspešnijim sportistom, ali ga je sigurno učinilo boljom osobom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.