Fensi medvedi opet pokrali Svetsku antidoping federaciju

Izvor: Press, 03.Apr.2017, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fensi medvedi opet pokrali Svetsku antidoping federaciju

Hakerska grupa poseduje podatke o atletičarima koji su strogo povreljivi i nalaze se u njihovim ličnim kartonima, a mogu se zloupotebiti.
foto: novosti.rs
Svetska atletska federacija našlase na udaru grupe hakera koji sebe nazivaju „Fancy bear” koji su upali u bazu podataka i ukrali poverljiva dokumenta oatletičarima, a naročito ona koja se tiču“Uzimanja nedozvoljenihsredstava radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << terapeutskih svrha” (TUE).
To znači da ova hakerska grupa poseduje podatke o atletičarimakoji su strogopovreljivi i nalaze se u njihovim ličnimkartonima, a mogu se zloupotebiti, baškaošto su to uradili pre nekoliko meseci kada su upali u bazu Svetske antidoping agencije i izložilijavnosti Serenu Vilijams i šta je sve ona koristila u terapeutske svrhe.
- Naš prvi prioritet je da zaštitimo atletičarei njihove poverljiveinformacije. Iskreno se izvinjavamoi naša posvećenostje da nastavimo da rešimoovu situaciju i napravimo sigurnookruženje za sve nas - navodi se u saopštenju IAAF.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.