Fenomenalan preokret Vulvsa, Siti ispustio dva gola prednosti

Izvor: RTS, 27.Dec.2019, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fenomenalan preokret Vulvsa, Siti ispustio dva gola prednosti

Fudbaleri Vulverhemptona savladali su ekipu Mančester sitija na svom stadionu sa 3:2 u poslednjem meču 19. kola Premijer lige. Siti je vodio sa 2:0, ali je Vulverhempton preokrenuo u zavrnici meča.
Utakmica Vulvsa i Sitija imala je sve. Crveni karton za golmana, VAR, penal, ponovljeni penal, pregršt šansi, golova i preokret.

Fantastičan, spektakularan i veoma sadržajan meč odigran je u Vulverhemptonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gde je domaća ekipa osvojila sva tri boda protiv Mančester sitija, uprkos vođstvu "rađana" od 2:0 do 54. minuta.
Siti je bio u problemu već u 12. minutu, kada je njihov čuvar mreže Ederson van šesnaesterca "pokosio" Žotu i tako sprečio gotovo čsit pogodak Vulvsa.
Gvardiola je morao da žrtvuje Aguera, kako bi u igru iveo rezervnog golmana Brava.
Uprkos brojčanoj inferiornosti, Siti postiže gol u 25. minutu, nakon što je Dedonker oborio Mareza u svom šesnaestercu.
Nakon upotrebe VAR tehnologije, sudija Etkinson je dodelio jedanaesterac, koji je promašio Sterling, ali je on zbog ranog utrčavanja fudbalera Vulverhemptona, kao i pomeranja golmana Patrisija sa gol linije, ponovljen.
Sterling je ponovo stavio loptu na belu tačku, ponovo promašio, ali je imao dosta sreće da mu se lopta od golmana domaće ekipe odbila na dva metra od gola, pa engleskom krilnom fudbaleru nije bilo teško da je sprovede u mrežu.
Igrao se 50. minut kada je isti igrač pogodio za 2:0 za goste. Brzo je Siti izneo loptu na protivničku polovinu, De Brujne je hirurški preciznom loptom uposlio Sterlinga, a ovaj lob udarcem matirao Patrisija.
Kada se pomislilo da će Siti izdržati nalete Vulvsa i privesti meč kraju u svoju korist, usledila je prava drama u nastavku.
Adama Traore ponovo je priredio šou svojim navijačima. Prvo je postigao sjajan pogodak u 55. minutu za 1:2, da bi 82. minutu ukrao loptu Mendiju i uposlio Himeneza za izjednačenje.
Erupciju u Vulverhemptonu doneo je Doerti u 90. minutu, kada je u dva poteza, na asistenciju Himeneza, izbacio čitavu odbranu Sitija i matirao Brava za totalni preokret.
Siti je upisao peti poraz ove sezone i tako ostao na 38 bodova i trećoj poziciji na tabeli, sa 14 bodova zaostatka za prvoplasiranim Liveprulom, koji ima i meč manje.
Vulvsi su pobedom ostvarili 30 bod i izbili na peto mesto na tabeli.
Tabela Premijer lige:Liverpul 52
Lester 39
Siti 38
Čelsi 32
Vulverhempton 30
Totenhem 29
Šefild 29
Junajted 28
Kristal Palas 26
Njukasl 25
Arsenal 24
Barnli 24
Everton 22
Sautempton 21
Brajton 20
Bornmut 20
Vest Hem 19
Aston Vila 18
Votford 13
Norič 12 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.