Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2021, 14:20

Fenjeraš dolazi na strelište u Tetovo, Škendija je gladna osvete

Najslabiji tim lige gostuje velikom favoritu

Pelister je več prežaljen u Prvoj makedonskoj fudbalskoj ligi (PMFL). Bitoljčani su jedina ekipa koja nema pobedu posle 15 odigranih kola, a upravo sledeće kolo donosi mu pakleno gostovanje aktuelnom šampionu Škendiji, koja je ušla u formu i gladna je osvete.

Bruno Akrapović

je složio kockice: sa pet mečeva bez poraza, od kojih su četiri dobijena, tim je ušao među najbolje ekipe u ligi i ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je u borbi za najviše domete. Prioritet je, naravno, Evropa, a želja je prva pozicija koju Škupi drži već dugo vreme, mada je, za sada, to daleko. Škendija igra na rezultat – njene poslednje tri pobede su minimalne. Tetovci su u prošlom kolu slavili protiv Makedonije Đorče Petrova (2:1), prethodno savladavši Bregalnicu (1:0) i Renovu (1:0).

Motivi pred duel sa Pelisterom i te kako postoje. Pogotovo ako se ima u vidu da su „zeleni” pod vođstvom sada eks-stratega Dimitra Kapinkovskog do boda kod kuće došli u prvom međusobnom obračunu (2:2) sa dva gola

Viktora Jufoa. Bio je to najefikasniji meč za Pelister ove sezone. Ukupno sedam susreta u nizu ovaj tim je bez postignutog gola. Poslednji je dao u remiju sa Rabotničkim (1:1) pred kraj septembra.

Kada je reč o međusobnim okršajima, Škendija caruje kod kuće protiv Pelistera. U poslednjih deset mečeva zabeležila je devet pobeda. Tako se očekuje da bude i ovog puta, iako je tetovski klub igrao u Kupu protiv Struge, a Pelister zbog snega ponovo odložio duel sa Vardarom.

Zanimljivo će biti i u Strumici gde Akademija Pandev dočekuje ekipu Bregalnice. Domaćin predvođen trenerom Aleksandrom Vasoskim je u boljem zamahu, jer sedam kola zaredom ne zna za poraz u Prvoj ligi i u njegovim redovima je raspoloženi Martin Mirčevski koji je najbolji strelac šampionata. Bregalnica, sa druge strane, igra toplo-hladno u ligi, ne može da uhvati dobar niz kao ranije, a na to se nadovezala eliminacija iz Kupa Makedonije od drugoligaša Sileksa.

U ostalim utakmicama Borec će ugostiti Makedoniju Đorče Petrova, lider Škupi gostuje Skoplju u Avtokomandi, dok Struga na svom terenu igra pod imperativom za tri boda sa ekipom Tikveša.

Piše: Martin Tanaskovski

MAKEDONIJA 1 – 16. KOLO

Subota

Rabotnički – Renova 0:0 (0:0)

Nedelja

13:00: (1.95) Akademija Pandev (3.30) Bregalnica (3.80)

13:00: (2.60) Borec (3.00) Makedonija Đorče Petrov (2.75)

13:00: (5.00) Skopje (3.40) Škupi (1.70)

13:00: (1.20) Škendija (5.80) Pelister (13.00)

13:00: (1.75) Struga (3.30) Tikveš (4.80)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.