Fenerbahče vratio seriju u Pirej

Izvor: B92, 05.Maj.2023, 21:43

Fenerbahče vratio seriju u Pirej

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su u četvrtoj utakmici Olimpijakos sa 73:69 i tako su izborili peti meč koji će odlučiti ko će igrati na fajnal-foru.

U jednoj utakmici koja je bila neizvesna do samog kraja, više sreće su imali košarkaši Fenerbahčea, bili su precizniji i odlučnijim trenucima bili precizniji i koncentrisaniji

To znači da će se i ova serija odlučiti putnika za fajnal-for posle pete utakmice, kao što je slučaj i u seriji između Partizana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Reala i Makabija i Monaka.

U redovima pobedničke ekipe najbolji je bio Dejšon Pijer koji je upisao 17 poena (4/6 za tri), poen manje je imao Tajler Dorsi, dok je Najdžeč Hejs Dejvis zabeležio 12 poena.

Kod Olimpijakosa koji nije uspeo da u Istanbulu završi seriju najbolji je bio Šekil Mekisik koji je imao 20 poena, dok su Ajzea Kenan i Mustafa Fal upisali po 12 poena.

Tokom celog meča smo gledali rezultatsku klackalicu, jer su se ekipe nonstop smanjivale u vođstvu.

Podatak koji govori koliko je ovaj meč bio neizvestan je taj, da je najveća prednost koju je jedna ekipa imala u prvom poluvremenu bilo pet razlike, koju je Olimpijakos imao u dva navrata.

Drugi deo meča, tačnije treća četvrtina su prošli u korist Olimpijakosa koji su imali prednost tokom celog trećeg kvartala. Ali u poslednjih deset minuta se situacija na terenu preokrenula.

Košarkaši Fenerbahčea su krenuli da pogađaju za tri, i lako su istopili prednost gostiju, košarkaši Olimpijakosa nisu imali odgovor na ovaj nalet domaćih koji je predvodio Pjer. Tako smo na kraju došli do konačnog rezultata 73:69 za Fenerbahče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.