Fenerbahče preokretom do trijumfa

Izvor: MVP.rs, 16.Okt.2015, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fenerbahče preokretom do trijumfa

Bajernu je malo falilo da iznenadi turskog giganta.

Iz sezone u sezonu Fenerbahče ulaže velike svote novca u pojačanja. Izuzetak nije bila ni ova, a renovirani istanulski tim je na otvaranju Evrolige dočekao Bajern i tek posle preokreta u poslednjoj deonici uspeo da ga savlada. Rezultat je bio 74:67.

Bavarci su bili tvrd orah tokom čitavog duela, što potvrđuje i podatak da su u prvom poluvremenu imali vođstvo od 15 poena razlike. Ko zna šta bi bilo da domaći >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << nisu uspeli u finišu istog da naprave seriju od 8:0 i donekle uzdrmaju samopouzdanje momcima Svetislava Pešića.

Iako je delovalo da je Fener slomio duh svojih rivala kada je izjednačio, Bajernovi igrači su pokazali karakter tako što su se momentalno odlepili na novu dvocifrenu razliku. Ipak, Ali Muhamed je vratio veru svojim saigračima tako što je pogodio težak šut od tablu sa osam metara u poslednjoj sekundi treće deonice za 52:59. To kao da je motivisalo novopečenog reprezentativca Turske, koji je počeo da pogađa neverovatne šuteve sa velike razdaljine i tako slomije otpor nemačkog tima.

Najbolju statistiku kod domaćih je ipak imao Jan Veseli. Češki reprezentativac je još jednom pokazao klasu tako što je ubacio 11 poena, uz isto toliko skokova. Takođe je imao i pet asistencija. Muhamed je zabeležio 12 poena i šest uhvaćenih lopti. Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić su postigli po osam poena, s tim što je bek imao i šest skokova. U poraženom timu se istakao Nihad Đedović sa 14 poena. Isto toliko je upisao i Aleks Renfro, ali uz po četiri skoka i asistencije i šest izgubljenih lopti. Duško Savanović je meč završio sa sedam poena. Vasilije Micić nije ulazio u igru.

(foto: Fenerbahce Basketbol / Twitter)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.