Fenerbahče nadomak trofeja

Izvor: MVP.rs, 10.Jun.2016, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fenerbahče nadomak trofeja

Ekipa Željka Obradovića vodi sa 3-1.

Fenerbahče se nalazi nadomak titule šampiona Turske, sedme u istoriji kluba. Tim koji sa klupe vodi Željko Obradović je u četvrtoj utakmici finala bio bolji od Anadolu Efesa na svom terenu rezultatom 101:79. Na taj način Fenerbahče je stigao do prednosti od 3-1 i sada se nalazi na samo jednu pobedu od cilja.

Domaćin je od starta utakmice nametnuo svoj ritam, na poluvremenu je imao 13 poena viška i drugu polovinu meča >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << je odigrao rutinski. Za ubedljivu pobedu najzaslužniji je bio sjajan šut za tri poena. Igrači Fenerbahčea su iza linije 6.75 metara bili precizni 14 puta iz 23 pokušaja!

Po 21 poen za pobednike su ubacili Luiđi Datome i Bobi Dikson. Pratili su ih Nikola Kalinić sa 16 (4/4 za dva, 2/4 za tri, 2/2 za jedan), Ekpe Judo sa 14 i Bogdan Bogdanović sa 13 poena (2/5 za dva, 3/5 za tri), uz sedam asistencija. Kod gostiju se istakao Dario Šarić sa 19 poena i sedam skokova, dok je Doguš Balbaj zabeležio 15 poena, pet uhvaćenih lopti i četiri asistencije.

Četvrti meč je na programu u subotu, 11. juna, od 17 sati, a domaćin će biti ekipa Anadolu Efesa.

(foto: TBL)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.